Ο μουσικός και στιχουργός Joey Jordison, συνιδρυτής των Slipknot στη θέση του ντράμερ, έχοντας γράψει πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 46 ετών. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειάς του είπε ότι πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο του», αλλά δεν διευκρίνισε την αιτία του θανάτου.

«Ο θάνατος του Joey μας άδειασε και η θλίψη μας είναι απερίγραπτη», αναφέρεται σε μια δήλωση από την οικογένεια του Jordison, τονίζοντας στη συνέχεια πως είναι ένα μήνυμα «σε εκείνους που γνώριζαν τον Joey, κατάλαβαν την εξυπνάδα του, την ήπια προσωπικότητά του, τη γιγαντιαία του καρδιά και την αγάπη του για όλα τα πράγματα, την οικογένεια και τη μουσική.

«Η οικογένεια του Joey ζήτησε από φίλους, θαυμαστές και μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν και να κατανοήσουν την ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ειρήνης σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση, με την οικογένεια να σκοπεύει να πραγματοποιήσει ιδιωτική κηδεία.

Πέθανε ο συνιδρυτής των Slipknot Joey Jordison, στα 46 του

Joey Jordison: Γιατί έφυγε από το συγκρότημα;

Ο ντράμερ έπαιζε το συγκρότημα «Des Moines» που ονομάστηκαν «Pale Ones» και αργότερα «Meld» όταν εκείνος πρότεινε να αλλάξουν το όνομά τους σε «Slipknot» το 1995. Μέσα σε λίγα χρόνια, η σύνθεση της μπάντας επεκτάθηκε σε εννέα μέλη που φορούσαν μάσκες. Χάρη στις συνεχείς περιοδείες και τις εκρηκτικές ζωντανές εκπομπές στο Ozzfest, το ντεμπούτο τους με τίτλο ίδιο με το όνομά τους το 1999 έγινε διπλά πλατινένιο.

Έμεινε με το συγκρότημα μέχρι το 2013, εγκαταλείποντάς το για «προσωπικούς λόγους». Λίγα χρόνια αργότερα, μίλησε για μια νευρολογική ασθένεια που προκάλεσε την αποχώρησή του. «Αρρώστησα πολύ, πραγματικά ήμουν πολύ άρρωστος με μια φρικτή ασθένεια που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα. Έχω χάσει τα πόδια μου », είπε στο κοινό του στα Metal Hammer Golden Gods Awards το 2016.

«Δεν μπορούσα να παίξω άλλο. Ήταν μια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας, την οποία δεν θα ήθελα στον χειρότερο εχθρό μου. Σηκώθηκα και μπήκα στο γυμναστήριο και ξαναπήγα σε θεραπεία για να νικήσω αυτό το πράγμα». Εκείνη την εποχή, είπε ότι αφοσιώθηκε ξανά στη μουσική με ένα νέο συγκρότημα που ονομάζεται «Vimic».