Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Michael Nader, τρίτος τηλεοπτικός σύζυγος της Τζόαν Κόλινς στη θρυλική σειρά «Δυναστεία».

O Michael Nader πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια από καρκίνο.

Ο ηθοποιός συνέδεσε την καλλιτεχνική του πορεία με τις τηλεοπτικές επιτυχίες των 80’s «Δυναστεία» και «All My Children».

Πέθανε ο Michael Nader

Ο θάνατος του Michael Nader ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του Jodi Lister, η οποία εξέδωσε μια δήλωση που λέει ότι «Με βαριά καρδιά, μοιράζομαι τα νέα για τον θάνατο του αγαπημένου μου, Michael. Περάσαμε 18 υπέροχα χρόνια μαζί με τα πολλά σκυλιά που υιοθετήσαμε. Πρόσφατα, ο Michael ήταν τόσο ενθουσιασμένος που επανασυνδέθηκε με τους φίλους του από το καστ της «Δυναστείας» κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα κατά του Covid-19. Ήταν ένας όμορφος και συναρπαστικός άνθρωπος με πολλά ταλέντα και ικανότητες. Θα μου λείψει».

Πέθανε ο Michael Nader, πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «Δυναστεία»

 

Ποιός ήταν ο Michael Nader

Ο Michael Nader γεννήθηκε στο Σεντ Λούις αλλά μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Ανιψιός του ηθοποιού του Χόλιγουντ George Nader, ήταν ένας ένθερμος σέρφερ. Έτσι ξεκίνησε και στην βιομηχανία του θεάματος ως ένα από τα αγόρια που έπαιζαν σε ταινίες με παραλίες της American International τη δεκαετίας του 1960: «Beach Party», «Bikini Beach», «Pajama Party», «Beach Blanket Bingo» και «How to Stuff a Wild Bikini».

Υποδύθηκε τον Alexi Theopolous στη σειρά του 1983 στο NBC Bare Essence ενώ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό όταν την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στο ρόλο του Farnsworth «Dex» Dexter στην επιτυχημένη σειρά του ABC.

Ο χαρακτήρας του θα γινόταν ο τρίτος αλλά και πιο αγαπημένος στο κοινό σύζυγος της εμβληματικής τηλεοπτικής περσόνας, Alexis Colby της σταρ, που υποδύθηκε η Joan Collins στη «Δυναστεία».

Ο Nader εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές του ABC από το 1991 έως το 1999, και στη συνέχεια επέστρεψε για μια σύντομη θητεία το 2000-2001.

Αργότερα μίλησε ανοιχτά για θέματα κατάχρησης ουσιών που τον οδήγησαν στην απόλυσή του από σειρές αλλά και στην σύλληψη του για οδήγηση υπό καθεστώς μέθης το 1997.

Συνελήφθη ξανά το 2001 για απόπειρα πώλησης ποσότητας κοκαΐνης αξίας 20 δολαρίων σε αξιωματικό της μυστικής αστυνομίας μέσα σε μπαρ.

Ο ηθοποιός μήνυσε αργότερα το ABC, ανεπιτυχώς, ισχυριζόμενος ότι οι παραγωγοί του «All My Children» αθέτησαν τη δέσμευσή τους να τον επαναπροσλάβουν εάν αναζητούσε και ολοκλήρωνε τη θεραπεία για τις εξαρτήσεις του.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Nader ολοκλήρωσε πρόγραμμα νοσηλείας 28 ημερών στο Hazelden. Αν και δεν επαναπροσλήφθηκε ποτέ στο σίριαλ του ABC, επανέλαβε τον ρόλο σε μια σύντομη διαδικτυακή αναβίωση για το Prospect Park το 2013.