Όλο το σκηνικό της σύλληψης της Αφροδίτης Μπάρμπα το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα για την κοκαΐνη, αλλά και λεπτομέρειες για την αστυνομική επιχείρηση προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr.

Όπως φαίνεται το θηριώδες γκρι Range Rover, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ ήταν αυτό που κίνησε τις υποψίες στους αστυνομικούς για να το ελέγξουν, ενώ η συμπεριφορά της 31χρονης από τη στιγμή που κατέβηκε από το όχημα και ένα τηλεφώνημα στο οποίο ήταν νευρική και αναστατωμένη τους έκανε να ψάξουν σπιθαμή προς σπιθαμή το πολυτελές SUV για να βρουν τελικά τα 35φιξάκια με την κοκαΐνη.

Η ίδια στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς είπε ότι δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα στο παρελθόν και ό,τι έχει να πει, θα το πει αύριο στον Ανακριτή.

Αφροδίτη Μπάρμπα κοκαΐνη

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που συνέλαβε την Αφροδίτη Μπάρμπα με την κοκαΐνη 

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πέρασε χειροπέδες στο 31χρονο μοντέλο, στην κατάθεση που έδωσε και περιέχεται στη δικογραφία αναφέρει για το συμβάν πως: «Το Σάββατο και ώρα 21:45 και ενώ βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας από κοινού με έτερους συναδέλφους μου στη Γλυφάδα, εντοπίσαμε το τζιπ μάρκας Range Rover στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη και Ομήρου και αποφασίσαμε να το ελέγξουμε.

Στο νομότυπο σήμα που κάναμε στην οδηγό προκειμένου να σταματήσει, αυτή φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχη και πανικοβλήθηκε και επειδή η συμπεριφορά της από την εμπειρία μας κρίθηκε ως ιδιαίτερα ύποπτη, αποφασίσαμε πέραν του ελέγχου των στοιχείων της ταυτότητας να διενεργήσουμε και έρευνα στο ανωτέρω όχημα. Θέλω να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου της ταυτότητας η ανωτέρω τηλεφωνούσε σε άγνωστο άτομο και ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη και σε σύγχυση, ενώ σε ερώτηση μας αναφορικά με το αν είχε κάτι παράνομο πάνω της ή στο όχημα, αυτή απάντησε αρνητικά.

Εν συνεχεία ερευνήσαμε το όχημα όπου και εντοπίσαμε επιμελώς κρυμμένη κάτω από τη θέση του οδηγού μια πλαστική σακούλα περιέχουσα 35 ομοειδείς νάιλον συσκευασίες συνολικού μεικτού βάρους 33.1 γραμμάρια πιθανότατα κοκαΐνης. Με το που η οδηγός Αφροδίτη Μπάρμπα αντελήφθη ότι εντοπίσαμε τα ναρκωτικά, αυτή έχασε την ψυχραιμία της και μας είπε «Τι είναι αυτά; Ναρκωτικά; Εσείς μου βάλατε» και ταυτόχρονα ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, είπε στο άγνωστο άτομο «Πάρε δικηγόρο».

Εμείς απευθείας της ζητήσαμε να κλείσει το τηλέφωνο και την προσαγάγαμε. Θέλω να αναφέρω ότι το όχημα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και η εμφάνιση της οδηγού ιδιαίτερα προσεγμένη και εκ πρώτης όψεως δεν κινεί καμία υποψία καθώς φαίνεται για άτομο ιδιαίτερα υψηλού εισοδήματος. Ακόμα θέλω να αναφέρω ότι σε ερώτηση μας αναφορικά με την εργασία της αυτή αποκρίθηκε ότι εργάζεται ως μοντέλο και οι απολαβές της ανέρχονται στα 600 ευρώ ενώ μας ζήτησε συγγνώμη που μας κατηγόρησε».

Ο αξιωματικός της Ασφάλειας που χειρίστηκε την υπόθεση στην κατάθεση του αναφέρει τα εξής: «Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. […..].Ύστερα από την προσαγωγή της στην υπηρεσία μας συστήθηκε ειδική προανακριτική ομάδα με σκοπό να διακριβώσει της εγκληματικής της δράσης καθώς θεωρήθηκε σφόδρα πιθανό αυτή να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις προμήθειας διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Αφροδίτη Μπάρμπα κοκαΐνη

Ειδικότερα η κατηγορούμενη Αφροδίτη Μπάρμπα

  • κατείχε σημαντικό αριθμό πανομοιότυπων συσκευασιών ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη) που με βεβαιότητα προόριζε για πώληση ή περαιτέρω διακίνηση σε έτερα άτομα.
  • Κινούνταν με υπερπολυτελές όχημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ιδιοκτησίας της, η κατοχή του οποίου δεν φέρεται να δικαιολογείται με τα εισοδήματα της σύμφωνα με τα όσα προφορικά ανέφερε στους αστυνομικούς. Το προαναφερόμενο όχημα καθώς και η εξωτερική εμφάνιση της κατηγορουμένης δεν θα μπορούσε να κινήσει υποψίες στους αστυνομικούς ότι αυτή εμπλέκεται σε τυχόν αξιόποινες πράξεις.
  • η εν γένει συμπεριφορά της κατά τον έλεγχο καθώς και το γεγονός ότι άμεσα κάλεσε οικείο της πρόσωπο προκειμένου να ενημερώσει ότι ελέγχεται από αστυνομικούς καταδεικνύει με βεβαιότητα ότι γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών και προσπάθησε να δυσχεράνει το αστυνομικό έργο. Εκ των ανωτέρω τεκμαίρεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι η κατηγορουμένη ενεργεί με σκοπό πορισμού εισοδήματος κατ΄επάγγελμα σε πώληση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό «Όλες οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες (κοκαΐνη) κατασχέθηκαν νομότυπα και θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Αθηνών για εργαστηριακή εξέταση και εν συνεχεία στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για φύλαξη και καταστροφή. Κατασχεθέν όχημα θα αποσταλεί στη Δ.Δ.Δ.Υ».