Η υπόθεση προμήθειας των αμερικανικών φρεγατών έρχεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση κλείνει συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων απευθείας, χωρίς να παρεμβάλλονται ατζέντηδες και μεσάζοντες που επί χρόνια κυριαρχούσαν στην ελληνική αγορά.

Η κυρίαρχη θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι προμήθειες για τα εξοπλιστικά να είναι διακρατικές και να υλοποιούνται απευθείας μεταξύ των χωρών χωρίς την παρέμβαση των γνωστών
– άγνωστων μεσολαβητών.

Και τούτο συνέβη πρώτα στην υπόθεση της προμήθειας από την Γαλλία των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, το οποίο επαναλαμβάνεται στις μέρες μας με την προμήθεια των αμερικανικών φρεγατών που προβλέπεται να ναυπηγηθούν σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά.

Και στις δύο περιπτώσεις όλοι οι έμποροι και μεσάζοντες έλληνες και ξένοι που διαχρονικά εκπροσωπούσαν τα εξοπλιστικά συμφέροντα Γάλλων και Αμερικανών όχι απλώς έμειναν έξω από τις δουλειές που συνήθως αποφέρουν υπερκέρδη για τους εμπλεκόμενους, είτε απευθείας , είτε διά μέσω των αντισταθμιστικών, όπως γινόταν άλλωστε και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά δεν κατάφεραν ούτε καν να επισκεφθούν και να πραγματοποιήσουν προσωπικά ραντεβού ούτε στο Υπ. Άμυνας αλλά ούτε και στο Μαξίμου!

Υπό αυτή την έννοια θεωρείται λογικό και αναμενόμενο οι πάσης φύσης νταραβεριτζήδες των εξοπλιστικών, έμποροι, μεσάζοντες και παρατρεχάμενοι των media, να πνέουν Μενέα κατά της κυβέρνησης που τους έκοψε την κονόμα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του έλληνα φορολογούμενου πολίτη!

Στους Αμερικανούς καταλήγουν οι φρεγάτες!