Μετά από παρατάσεις επί παρατάσεων και αφού αδυνατούν να καταλήξουν σε οριστική απόφαση, τα λαμπρά μυαλά που διοικούν την Εθνική τράπεζα πετάνε τη μπάλα …στο ΤΧΣ!

Και καλείται το Ταμείο υπό την ιδιότητα του βασικού μετόχου να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση και να αποφασίσει εκείνο, μολονότι μη αρμόδιο και χωρίς την απαιτούμενη νομική εξασφάλιση, ως προς την πώληση ή όχι του 80% των μετοχών της Εθν. Ασφαλιστικής στο CVC!

Είναι προφανές και προκύπτει μέσα από την ίδια την διαδικασία ότι στην Διοίκηση της Εθνικής ασκούνται πιέσεις τις οποίες δεν μπορεί να σηκώσει στο σύνολο τους, φοβούμενη τυχόν μελλοντικές ποινικές ευθύνες!

Και αλήθεια, ποιοι πιέζουν το ΔΣ της Εθνικής; Και γιατί δεν αντέχει το ΔΣ την πίεση αυτή; Και γιατί πρέπει να πάρει την απόφαση αυτή το ΤΧΣ, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ακέφαλο και χωρίς ακόμη να έχει ψηφισθεί ο νόμος που θα διέπει την λειτουργία του;

Τα πράγματα είναι απλά: το CVC έχει υποβάλει μια πρόταση εξευτελιστική!

Την οποία μάλιστα πάει μπρος πίσω επί ενάμισι χρόνο επιδιώκοντας να αποσπάσει ακόμη χαμηλότερο τίμημα, εκμεταλλευόμενο τη συγκυρία! Αλλά και τα νούμερα που κυκλοφορούν στην πιάτσα για τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι απείρως υψηλότερα σε σχέση με την πρόταση του κερδοσκοπικού fund!

Υπό αυτό το πρίσμα, η υπόθεση Εθν. Ασφαλιστική – CVC έχει αρχίσει και ευτελίζεται.

Η διοίκηση της τράπεζας αλλάζει αποφάσεις κάθε πέντε μέρες, χωρίς να τεκμηριώνει επαρκώς τα επιχειρήματα της. Και ένα τεράστιο σκάνδαλο εκκολάπτεται που θα συμπαρασύρει κόσμο και κοσμάκη μόλις σκάσει… Αλλα λένε Μυλωνάς – Μιχαϊλίδης τη μια μέρα, άλλα λένε την άλλη.

Και την ίδια στιγμή όλο το υπόλοιπο ΔΣ τάσσεται ευλόγως κατά της πώλησης!

Ας σταματήσει λοιπόν το καλαμπούρι και ας φροντίσουν εφεξής οι περίφημοι ξένοι επενδυτές που κάποιοι τους έχουν θεοποιήσει, να πληρώνουν αυτά που αγοράζουν στην αξία τους και όχι μπιτ παρά, αλλά και να φέρνουν φρέσκο χρήμα στη χώρα και όχι να το παίζουν μάγκες με τα δικά μας λεφτά, με δάνεια άνω των 150 εκατ. ευρώ στην προκειμένη περίπτωση από την Eurobank.