Από παράταση σε παράταση οδεύει το ζήτημα της αποδοχής ή όχι από το ΔΣ της Εθνικής της πρότασης του κερδοσκοπικού fund CVC για την απόκτηση του 80% της Εθν. Ασφαλιστικής αντί του ποσού των 330 εκατ. ευρώ συν κάποια ασαφή μπόνους!

Το προγραμματισμένο ΔΣ για την περασμένη Παρασκευή πήρε αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου!

Οπότε και θα ξεκαθαριστεί αν η μεγάλη τράπεζα θα αποδεχθεί την πρόταση του CVC, το οποίο επί 1,5 χρόνο παίζει την κολοκυθιά με την Εθνική, σκληρό παιχνίδι για να κατεβάσει ακόμη περισσότερο μια εξευτελιστική τιμή, στην οποία αν συμφωνήσει το ΔΣ ενδεχομένως να βρεθεί υπόλογο για απιστία.

Και αυτή ακριβώς την προσέγγιση είχε κάνει πριν λίγο καιρό ο Διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Π. Μυλωνάς ο οποίος είχε δηλώσει πως «εγώ δεν πάω φυλακή»!!!

Βεβαίως αν στο μεταξύ ο Άρειος Πάγος αποφανθεί ότι ο νόμος για την ασυλία των τραπεζιτών είναι συνταγματικός τότε ίσως η πώληση στο CVC προχωρήσει! Αν όχι ή αν παραταθεί η απόφαση του ποινικού τμήματος του ΑΠ ακόμη πιο πίσω, τότε η πώληση ναυαγεί!

Γιατί στην Εθνική τράπεζα αντιλαμβάνονται ότι θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα με τους μετόχους και την Δικαιοσύνη αν πουλήσουν σήμερα το 80% με 330+60 εκατ. και μετά από 3-4 χρόνια να μεταπουλήσει το CVC 10 φορές ακριβότερα!!!

Επίσης, προκαλεί πολλά ερωτηματικά στην αγορά γιατί ο Π. Μυλωνάς και ο πρόεδρος Μιχαϊλίδης μέσα σε 15 μέρες άλλαξαν γνώμη και από αρνητές της πώλησης της εθνικής Ασφαλιστικής μετετράπησαν σε φανατικούς υπέρμαχους!!! Έχοντας απέναντι τους όλα τα ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ!!! Συνεχίζεται …