search

ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να είναι κακές

Το σχόλιο του Ντμίτρι Πεσκόφ για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Πεσκόφ: Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να είναι κακές

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να ρίξει τους τόνους, αναφορικά με την πιθανή επίπτωση που μπορεί να έχουν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ως προς τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Αναλύουμε προσεκτικά τις πληροφορίες που έρχονται. Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές αλλά θα πω ότι δεν είναι απαραίτητο να υπερβάλουμε όσον αφορά τη σημασία τους βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα για τις διμερείς μας σχέσεις» είπε, σύμφωνα με το Interfax, ο Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη (9/11).

Μάλιστα, θέλοντας να κάνει ξεκάθαρη τη θέση του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι «οι εκλογές αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα ουσιαστικά. Οι σχέσεις μας (σ.σ. ΗΠΑ και Ρωσίας) είναι και θα συνεχίσουν να είναι κακές»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε και για τον ισχυρισμό περί ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και αρκέστηκε να απαντήσει ότι «είμαστε τόσο συνηθισμένες σε αυτούς που δεν τους λαμβάνουμε υπόψη».

Ενδιάμεσες Εκλογές στις ΗΠΑ: Νίκη ορόσημο για τους Δημοκρατικούς στην Πενσιλβάνια

Ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν κέρδισε τον τουρκικής καταγωγής Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του δρ Μεχμέτ Οζ στην Πενσιλβάνια, λέγοντας οτι «κρατήσαμε το οχυρό» και ότι η νίκη του είναι «νίκη για κάθε κοινότητα της πολιτείας».

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος του Κογκρέσου, που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα στις πολιτείες-κλειδιά Τζόρτζια, Αριζόνα και της Νεβάδα – μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς οι Δημοκρατικοί -κόντρα στα προγνωστικά- φαίνεται να κερδίζουν αρκετές έδρες της Γερουσίας, νικώντας τους Ρεπουμπλικανούς σε αρκετές κρίσιμες κούρσες για τη Βουλή.

Τα πλήρη αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, και όταν η σκόνη καταλαγιάσει, οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί κάλλιστα να πετύχουν τις πλειοψηφίες που φέρεται να εξασφάλιζαν προεκλογικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν είναι περίπατος για το GOP και οτι οι ψηφοφόροι ίσως δεν «τιμωρήσουν» παραδοσιακά το κυβερνών Κόμμα.

Σε εκλογικές μάχες υψηλού προφίλ για τις έδρες των κυβερνητών, ο Ρεπουμπλικανός Μπράιαν Κεμπ κέρδισε τη Δημοκρατική Στέισι Άμπραμς στη Τζόρτζια, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος φέρεται να είναι ο επικρατέστερος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ σε μία πιθανή αναμέτρηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κέρδισε στη Φλόριντα.

Διαβάστε ακόμη: