Οι αεροπορικές εταιρίες Delta Air Lines και American Airlines Group ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περισσότερες πτήσεις προς την Κίνα, καθώς προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα εγκρίνουν τον διπλάσιο αριθμό πτήσεων επιβατών που επιτρέπονται επί του παρόντος στους αερομεταφορείς να πετούν μεταξύ των δύο χωρών.

Η American Airlines ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι η καθημερινή πτήση από το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαγκάης Pudong θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Το δημοσιευμένο πρόγραμμα θα ενημερωθεί μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή, είπε ο αερομεταφορέας. Η ΑΑ πραγματοποιεί επί του παρόντος πτήσεις από το Ντάλας προς τη Σαγκάη τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα, η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 10 εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Shanghai-Pudong από τους κόμβους του Σιάτλ (SEA) και Ντιτρόιτ (DTW). «Από τις 29 Οκτωβρίου, η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί καθημερινές πτήσεις από τη SEA και τρεις φορές την εβδομάδα από την DTW», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Delta και προσθέτει ότι οι πελάτες που πετούν με τον αερομεταφορέα θα μπορούν να συνδεθούν με άλλες πόλεις εντός της Κίνας μέσω της συνεργασίας της με την China Eastern Airlines.

Διαβάστε ακόμη: