search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέπλο σιωπής έχει απλωθεί στο deal της Viva Wallet με την J.P. Morgan

Τόσο η πλευρά Χάρη Καρώνη- Μάκη Αντύπα, όσο και η πλευρά της μειοψηφίας, απέφυγαν να κάνουν την όποια δήλωση, επικαλούμενοι τη ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Viva Wallet: Έσοδα €122 εκατ. το 2022 – Το νέο πλάνο stock option και η μη πώληση των POS

Η συμφωνία για την εξαγορά του 48,5% της neobank που αποτιμήθηκε με 2,05 δις ευρώ, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο είναι έντονες οι φήμες στην αγορά ότι δεν αποκλείεται το deal να ναυαγήσει.

Χθες πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Viva Walletμε θέματα την τροποποίηση του προγράμματος stock options και την αναθεώρηση της πολιτικής αποδοχών της εταιρείας.

Και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Radar.gr ελήφθησαν αποφάσεις για την εξέλιξη της συμφωνίας, όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δηλαδή τόσο η πλευρά Χάρη Καρώνη- Μάκη Αντύπα, που διατηρούν το 51,5% της εταιρείας, όσο και η πλευρά της μειοψηφίας, απέφυγαν να κάνουν την όποια δήλωση, επικαλούμενοι τη ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Βέβαια υπάρχει μία ένταση στις σχέσεις Viva- JP Morgan το τελευταίο διάστημα και αυτή η ένταση –ενδεχομένως και διαφωνία- αφορά την αποτίμηση του 51,5% που ελέγχει το δίδυμο Χάρη Καρώνη- Μάκη Αντύπα και φυσικά το management. Οι όροι της συμφωνίας πιθανόν επαναδιαπραγματεύονται, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Αμερικανοί ζητούν έκπτωση λόγω του ότι έπεσαν οι αγορές, ενώ η πλευρά της Viva σημειώνει πως η αξία της εταιρείας έχει ανέβει.

Οι αισιόδοξοι θεωρούν ότι με εκατέρωθεν υποχωρήσεις η συμφωνία –που είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά τον περασμένο Ιανουάριο- θα ολοκληρωθεί. Οι απαισιόδοξοι έχουν ήδη βάλει την ταφόπλακα…

Ο αμερικανικός κολοσσός της JP Morgan αποκτά τη συμμετοχή που είχε στην Viva, το Family Office της οικογένειας Μαριάννας Λάτση με ποσοστό 13,5%, η Deca του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου με ποσοστό 10,5%, και το venture capital Hedosophia, με έδρα στο Λονδίνο, με ποσοστό πάνω από 24,5%.

Ενώ το 51,5% της Viva το ελέγχουν οι ιδρυτές της Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας.

Διαβάστε ακόμη: