Μετά τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings και ο διεθνής οίκος Moody’s αναβάθμισε την PeopleCert σε Β1 από Β2 με σταθερές προοπτικές.

Επίσης αναβάθμισε τον κίνδυνο εταιρικής διακυβέρνησης (governance risk score) της PeopleCert σε G-3 από G-4, και τη συνολική βαθμολογία ESG Credit Impact Score σε CIS-3 από CIS-4.

Η αναβάθμιση της PeopleCert έρχεται ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2022 και της μείωσης του δανεισμού, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση που κατέχει η PeopleCert στην παγκόσμια αγορά των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γλωσσομάθειας (LanguageCert).

Ψήφος εμπιστοσύνης

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης ανέφερε: «Η αναβάθμιση αυτή έχει για μας ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομική πολιτική και την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά με πλήρως ενσωματωμένη την εξαγορά της AXELOS και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις οικονομικές μας επιδόσεις.»

Σημειώνεται ότι η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα