Μια θηλή που στάζει γάλα μπροστά σε κόκκινο φόντο είναι το θέμα της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί η Πενέλοπε Κρουζ και, φυσικά φέρει την υπογραφή του Πέδρο Αλμοδοβάρ καθώς η ηθοποιός είναι η μούσα του.

Η νέα δραματική ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ προκάλεσε ήδη μεγάλη συζήτηση εξαιτίας της αφίσας η οποία «λογοκρίθηκε» από το Instagram και «κατέβηκε» καθώς το περιεχόμενο της θεωρήθηκε ακατάλληλο ή προσβλητικό.

Θύμα των αυστηρών κανόνων περιεχομένου του Instagram έπεσε η αφίσα της τελευταίας πολυαναμενόμενης ταινίας του Πέδρο Αλμοδοβάρ με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ καθώς κρίθηκε…. υπερβολικά προκλητική.

Η νέα του ταινία με τίτλο «Παράλληλες Μητέρες» (Μadres Paralelas) θα αποτελέσει την ταινία έναρξης του 74ου φεστιβάλ Βενετίας, που διεξάγεται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη σύνοψη των «Παράλληλων Μητέρων» έχει ως εξής:

Δύο γυναίκες, η Γιάνις και η Άννα, γνωρίζονται στην κλινική όπου περιμένουν να γεννήσουν. Αμφότερες είναι single mothers και έμειναν έγκυες, χωρίς να το επιδιώκουν. Η Γιάνις είναι εύπορη, βρίσκεται στη μέση ηλικία και δεν το μετανιώνει. Η Άννα, είναι έφηβη, κουβαλά τραύματα και το μετανιώνει. Τα λόγια που ανταλλάσσουν εκείνες τις ώρες θα δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο, πολύ στενό σύνδεσμο μεταξύ τους και οι ζωές τους θα συσχετιστούν με καθοριστικό τρόπο.»

Το έργο τέχνης για το δράμα που σκηνοθετεί ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δείχνει απλά ένα  στήθος που στάζει γάλα μπροστά σε κόκκινο φόντο. Ο καλλιτέχνης Javier Jaén δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αφίσα θεωρήθηκε προκλητική για το Instagram. Μοιράστηκε ξανά την αφίσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε στα ισπανικά: «Όπως ήταν αναμενόμενο το @instagram έχει αφαιρέσει την αφίσα που κάναμε για την τελευταία ταινία του Αλμοδόβαρ #madresparalelas. Θα το ξανααναρτήσω. Σας ευχαριστούμε για την κοινή χρήση.»

Η αφίσα, πάντως, έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου που την χαρακτήρισαν «φανταστική» μοιράζοντας «μπράβο» στον δημιουργό της. «Σπάει ταμπού» έγραψε ένας χρήστης, «η δουλειά σου είναι πάντα εξαιρετική» σχολίασε ένας δεύτερος.

To Instagram ζητά συγγνώμη από τον Πέδρο Αλμοδοβάρ για τη λογοκρισία στην αφίσα με τη γυναικεία θηλή

Όπως διαβάζουμε στο Variety, το Instagram κατέβασε τις αναρτήσεις που περιελάμβαναν το πόστερ, καθώς, σύμφωνα με τους όρους χρήσης, αυτές παραβίαζαν την πολιτική του μέσου αναφορικά με την αναπαραγωγή γυμνού.
«Προβλέπουμε ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις, όπου επιτρέπουμε το γυμνό σε κάποιες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθαρά καλλιτεχνικού περιεχομένου. Για τον λόγο αυτό αποκαταστήσαμε τις αναρτήσεις με το πόστερ της ταινίας του Αλμοδοβάρ στο Instagram και ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε», σημειώνει σε ανακοίνωσή του στο AP.

Η αποκατάσταση των εικόνων στο Instagram ήλθε έπειτα από ανάρτηση του σχεδιαστή του πόστερ, Χαβιέ Χαέν, που διαμαρτυρήθηκε για την κίνηση αυτή.

«Όπως αναμενόταν, το Instagram κατέβασε το πόστερ που δημιουργήσαμε για την τελευταία ταινία του Αλμοδοβάρ» έγραψε, ενώ αναδημοσίευσε την αφίσα, αφότου επετράπη και πάλι η κοινοποίησή της στο μέσο.