Ο 81άχρονος σήμερα Πελέ (Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του) απηύθυνε χθες (02/06) έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να δοθεί τέλος στις εχθροπραξίες που μαίνονται στα εδάφη της Ουκρανίας.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για αυτή τη συνεχιζόμενη βία. Τούτη η σύγκρουση είναι τρομακτική, αδικαιολόγητη και δεν προκαλεί τίποτε άλλο, παρά μόνο πόνο, φόβο και μίσος», αναγράφεται στην ανοιχτή του επιστολή προς τον Ρώσο ηγέτη, την οποία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η δυνατότητα να τον σταματήσετε, βρίσκεται στα χέρια σας. Εκείνα που έσφιξα κατά την διάρκεια της τελευταίας συνάντησής μας στη Μόσχα, το 2017».

Πριν από μία πενταετία, ο Πελέ συμμετείχε στις εκδηλώσεις που είχε διεξάγει η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), οι οποίες είχαν προηγηθεί του Μουντιάλ που διεξήχθη στη Ρωσία, το 2018.

Ο Πέλε συμπεριλήφθη στον κατάλογο του περιοδικού TIME με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο.

Στις 04 Σεπτεμβρίου 2021, είχε χειρουργηθεί στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο, για να αφαιρέσει όγκο του παχέος εντέρου που ανιχνεύθηκε κατά τις τακτικές εξετάσεις και παρέμεινε για περίπου δύο εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Πελέ εισήχθη ξανά για έναν κύκλο χημειοθεραπείας, όταν εντοπίστηκε ουρολοίμωξη, παραμένοντας στο νοσοκομείο περισσότερο από το προγραμματισμένο.

Στις 21/04, έλαβε εξιτήριο ύστερα από 48άωρη νοσηλεία και έχοντας εισαχθεί στη μονάδα για την καθιερωμένη θεραπεία. «Η κλινική κατάσταση του Πελέ είναι καλή και σταθερή», τόνισαν χαρακτηριστικά οι ιατροί.

Ο παλαίμαχος άσος της εθνικής Βραζιλίας, της Σάντος και της Κόσμος της Νέας Υόρκης, αντιμετώπισε σειρά σοβαρών θεμάτων υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μίας χειρουργικής επέμβασης στο ισχίο, η οποία τού δημιούργησε προβλήματα στο περπάτημα.

Η δημοσίευση του «θρυλικού» Πελέ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)