search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Σε αναβάθμιση της προχώρησε η DBRS Morningstar

Σε αναβάθμιση Πειραιώς σε B (high), από B, με σταθερό Outlook, προχώρησε ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Morningstar

Εγκρίθηκε το δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς για τη MIG

Ειδικότερα, αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης εκδότη σε Β (υψηλή) από Β, ενώ η τάση σε όλες τις αξιολογήσεις είναι σταθερή.

Η Εσωτερική Αξιολόγηση (IA) της Τράπεζας έχει αναβαθμιστεί σε Β (high) από Β και η Αξιολόγηση Υποστήριξής της διατηρήθηκε στο SA3.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, ενώ η τράπεζα είναι πλέον πιο ανθεκτική σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, λόγω της συνεχιζόμενης απορρόφησης κινδύνου, της καθαρής πιστωτικής επέκτασης καθώς και της ισχυρής κάλυψης έναντι μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs). Η αναβάθμιση ενσωματώνει επίσης την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Ομίλου, που αναμένεται να συνεχίσει με περαιτέρω εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων υποστηριζόμενη από υψηλότερα επιτοκιακά περιθώρια και χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου.

Διαβάστε ακόμη: