search

MAIN STREET

Πέμπτη συνεχόμενη μέρα απωλειών για τον S&P500 με τα μάτια όλων στις πιθανότητες ύφεσης

Ο S&P 500 έκλεισε χαμηλότερα για πέμπτη ημέρα καθώς οι αναλυτές στάθμισαν την πιθανότητα ύφεσης και την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου από το αναμενόμενο κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Σε υψηλό 16 ετών το αμερικανικό 10ετές

Ο S&P 500 έκλεισε χαμηλότερα για πέμπτη ημέρα καθώς οι αναλυτές στάθμισαν την πιθανότητα ύφεσης και την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου από το αναμενόμενο κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε 0,3% χαμηλότερα. Ο Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε οριακά χαμηλότερα κατά 22 μονάδες, ή 0,1% χαμηλότερα, παρά τα κέρδη από την 3M και το Home Depot. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,6%.

Οι μετοχές ταλαντεύτηκαν μεταξύ κερδών και ζημιών σε ασταθείς συναλλαγές, με τον S&P να σημειώνει άνοδο έως και 0,41%. Στα χαμηλά του, ο δείκτης αναφοράς υποχώρησε 0,47%.

Υποχώρησαν και οι αποδόσεις των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σημειώνει τελευταία διαπραγμάτευση κατά 10 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,413%.

«Η αγορά κινείται και βρίσκει τα βήματά της μετά το μεγάλο ράλι από τα χαμηλά του Οκτωβρίου», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στον Όμιλο Carson.

Ο επικεφαλής της Carson εκτιμά ότι οι αγορές θα συνεχίσουν αυτή την τάση έως ότου λάβουν περισσότερη σαφήνεια από τη συνάντηση πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο και την έκθεση CPI του Νοεμβρίου.

Την επόμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να πραγματοποιήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Ενώ η κίνηση θα σηματοδοτούσε ένα βήμα προς τα κάτω από τις τέσσερις προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το εάν η Fed μπορεί να σχεδιάσει μια λεγόμενη ήπια προσγείωση ενώ ταυτόχρονα μειώνει με επιτυχία τον πληθωρισμό.

Οι ανησυχίες για μια ύφεση το 2023 έχουν τρομάξει ορισμένους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, με τον CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, να δηλώνει στο «Squawk Box» του CNBC ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Σε συνδυασμό με την ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων (inverted yield curve), οι αγορές αναμφίβολα αναμένουν ύφεση το επόμενο έτος, έγραψε ο Azhar Iqbal της Wells Fargo σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Διαβάστε ακόμη: