Περίπου ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του BBC, με την πληροφορία ότι η έκτη σεζόν της επιτυχημένης δραματικής σειράς εποχής «Peaky Blinders» θα είναι και η τελευταία, το βρετανικό δίκτυο έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για το φινάλε της ιστορίας.

Στο ατμοσφαιρικό τρέιλερ διάρκειας ενάμιση λεπτού, ο Κίλιαν Μέρφι είναι στο επίκεντρο από τα πρώτα δευτερόλεπτα στο ρόλο του διάσημου εγκληματία και αρχηγού συμμορίας στο Μπέρμιγχαμ Τόμας Σέλμπι. Το ολιγόλεπτο βίντεο μαρτυρά έναν «σκοτεινό» κύκλο επεισοδίων με το μεγαλύτερο μέρος του καστ να επιστρέφει αλλά και τη συμμετοχή ηθοποιών που εμφανίζονται ως γκεστ, όπως η Ανια Τέιλορ-Τζόι και ο Τομ Χάρντι. Η μοίρα της Πόλι (την υποδύθηκε η Ελεν Μακρόρι η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2021) δεν αποκαλύπτεται στο τρέιλερ.

Η σειρά, μια δημιουργία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Στίβεν Νάιτ, αφηγείται την ιστορία του Τόμι Σέλμπι και της οικογένειάς του στην προσπάθεια ανόδου στην εξουσία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως η έκτη σεζόν βρίσκει τους χαρακτήρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με περισσότερο δράμα, ίντριγκες, πυροβολισμούς, αναπάντεχες εξελίξεις στην πλοκή.

Όπως δήλωσε ο Στίβεν Νάιτ πριν από ένα χρόνο στον ιστότοπο Variety, «όταν ο Τόμι επέστρεψε από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν συναισθηματικά νεκρός. Κι αυτό λόγω των όσων έζησε εκεί. Ήταν ανήθικος, δεν πίστευε τίποτα. Ο στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα αλλά όταν συναντά τον φασισμό, κάτι ξαναζωντανεύει μέσα του και αποφασίζει ότι υπάρχει το καλό και το κακό. Τότε, θα αρχίσει τον αγώνα. Αυτό θα συνεχιστεί στην έκτη σεζόν και μαζί του κι άλλες συνθήκες στις οποίες θα βρεθεί ο Τόμι και το κοινό δεν θα περιμένει. Η σειρά επιστρέφει, δυναμικά “με κρότο”».

Η παραγωγή και συνεπώς η κυκλοφορία των νέων επεισοδίων καθυστέρησε λόγω των lockdowns που έφερε η πανδημία. Όμως, σύμφωνα με τους συντελεστές, η ιστορία δεν θα σταματήσει εκεί αλλά θα συνεχιστεί με τη μορφή ταινίας.