Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «παρά τις δυσκολίες, η χώρα αύξησε τις οικονομικές της δυνατότητες. Ύστερα από πενήντα χρόνια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη που δεν επέβαλε κανέναν νέο φόρο, αλλά αντίθετα μείωσε πολλούς και άδικους που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», μιλώντας στο 10ο Regional Growth Conference.

«Στα δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχει ένας άλλος κόσμος και η αριστερά και η άκρα αριστερά πιστεύουν ότι αυτά είναι κτήμα τους.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μία σοβαρή μεταρρύθμιση και δεν καταλαβαίνω γιατί ο νόμος μπορεί να εφαρμόζεται εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μας και δε μπορεί να εφαρμοσθεί στο πανεπιστήμιο που είναι το “σπίτι” των φοιτητών και το πληρώνουμε όλοι μας», σημείωσε εν συνεχεία, σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ολοκληρώνοντας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει απόλυτα ο ελληνικός λαός».

Γεωργιάδης: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε “επενδυτικούς μαγνήτες” σε όλη τη χώρα»

Χθες (10/06), ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να δημιουργηθούν «επενδυτικοί μαγνήτες» σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Αχαΐα αποτελεί προτεραιότητα μεταξύ των περιοχών της χώρας που επιδιώκεται να αναπτυχθούν επενδυτικά και να λειτουργήσουν σαν «επενδυτικοί μαγνήτες», ενώ υπενθύμισε πως –σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία αλλά και εκείνα της ΕΛΣΤΑΤ– είναι εντυπωσιακή η ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Ρεκόρ άμεσων επενδύσεων από το εξωτερικό στην Ελλάδα το 2021

Το 2021 ήταν έτος δυναμικής ανάκαμψης για τις άμεσες επενδύσεις από διεθνείς ομίλους, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο επέστρεψαν σε επίπεδα προ πανδημίας. Μάλιστα, στην Ελλάδα κινήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990, όταν και άρχισε η συγκέντρωση των στοιχείων από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCΤΑD).

Πρόκειται για μία εξέλιξη που αντανακλά τη βελτίωση της εικόνας της χώρας και της ανάδυσής της ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού. Παρ’ όλα αυτά, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών «κρούει» τον… κώδωνα του κινδύνου για τις πολλαπλές προκλήσεις που έφερε το 2022 και θα μπορούσαν να βάλουν στον… «πάγο» τα επενδυτικά σχέδια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της UNCTAD το 2021, οι άμεσες επενδύσεις διεθνών εταιρειών στη χώρα μας σκαρφάλωσαν στα 5.732 δισεκατομμύρια δολάρια από μόλις 3.213 δισ. το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού, τα λόκνταουν, η ύφεση και η οξυμένη αβεβαιότητα είχαν δημιουργήσει ένα άκρως αποθαρρυντικό περιβάλλον για επενδύσεις.