Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή την δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Μαρινάκης ανάφερε ότι «είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού», χαρακτηρίζοντας ως «ασόβαρες δικαιολογίες» τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο».

Αναφερόμενος στην κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη για την αξιολόγηση των μη κρατικών πανεπιστημίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Το τελευταίο επιχείρημα είναι άλλη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, όπως πίστευαν και όπως μας έλεγαν και όπως και εμείς θέλαμε, να είναι επιτέλους μια αξιόπιστη αντιπολίτευση για τον τόπο μια σοβαρή εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών όλων όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στη μεταπολιτευτική Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του ρεαλιστικά για να πάμε μαζί να κάνουμε μια σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά από πριν λέει ότι θα το καταψηφίσει».

«Είναι λυπηρό. Είναι μια χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση που στα μεγάλα θα ενώνεται με τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές.

Εμείς όμως θα προχωρήσουμε γιατί πέραν του ότι αυτό ήταν διαχρονικά θέση μας, διαχρονικά στο πρόγραμμά μας, το ζητάνε οι πολίτες, το ζητάνε φοιτητές, η συντριπτική τους πλειοψηφία», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: