O κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι «οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο πραγματοποιήθηκαν τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων και των φυσικών υπαιτίων από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα στο περιστύλιο ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας είχε επαναλάβει τα περί στήριξης του κόμματός του από τον Ηλία Κασιδιάρη, στη βραχύβια προεκλογική περίοδο, προσθέτοντας ότι όλες οι διαδικασίες καθόδου στις εκλογές ήταν νόμιμες και γι’αυτό ο Άρειος Πάγος ενέκρινε την κάθοδό τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, «η οποία στήριξη υπήρξε μέσα από την ανακήρυξή τους από τον Άρειο Πάγο», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης, υπερασπιζόμενος τη «στεγανότητα» των υφισταμένων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Ελπίζω να έχουμε μία καλή και παραγωγική συνεργασία. Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε την παραπληροφόρηση και τα fake news να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη».

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή: Εντολή στην προκοπή, στη δουλειά, στις μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές στις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Η ψήφος των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να πάμε ενωμένοι μπροστά, για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες που μας κρατούσαν δέσμιους στο παρελθόν. Να προχωρήσουμε σε περισσότερες αλλαγές που έχουν ανάγκη και να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Ιουνίου και στους μπλε φακέλους που δόθηκαν στους υπουργούς, τονίζοντας ότι περιλαμβάνουν 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας.

Αναφέρθηκε δε και στις τέσσερις αναφέρθηκε στις 4 γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης που είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. «Οι πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό στους μπλε φακέλους, συμπυκνώνουν τις εντολές των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 17:00, θα μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν και θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα