O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, με αφορμή την πρόταση μομφής για το θέμα των Τεμπών, καθώς και τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές.

Ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη: «Από την πολιτική γελοιοποίηση της θέσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος. Παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα».

Μάλιστα,  συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συγκλονίστηκε με το δυστύχημα των Τεμπών. Όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από την Δικαιοσύνη και μόνο, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το δημοσίευμα προσπαθεί με έναν παραπλανητικό τίτλο να χτίσει κατηγορίες περί μονταζιέρας. Το ανθρώπινο λάθος είναι κάτι το οποίο μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αμφισβητήσει. H έρευνα της Δικαιοσύνης είναι εν εξελίξει».

«Η Δικαιοσύνη έχει εργασθεί με τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης. Σε ένα πρόσφορο έδαφος που έχει καλλιεργηθεί από την οργή των πολιτών, δημιουργείται ένα αφήγημα για ‘’μονταζιέρα” από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση απαντά με επιχειρήματα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και την ίδια μέρα, ο κ. Ανδρουλάκης καταθέτει πρόταση δυσπιστίας. Θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει “τυχαία” μία πρόταση μομφής για ένα δημοσίευμα το οποίο ανέσυρε ένα μη θέμα, έναν χρόνο αργότερα. Η πρόταση δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη είναι καλοδεχούμενη. Θα απαντήσουμε, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, με στοιχεία και απόλυτο σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων, τους Έλληνες πολίτες και τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: