Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο κ. Μαρινάκη τόνισε ότι «Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο με την Τουρκία, σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είτε δεν λένε τίποτα είτε ζητούν να μη γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν».

«Για το ζήτημα της Μονής τι προτιμούν; Να μην ακουστεί καθόλου;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, εξήγησε ότι «η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν καν να τεθούν έχουν τεθεί και με πολύ ισχυρό τρόπο έχουν αποτυπωθεί οι ελληνικές θέσεις, όπως παράδειγμα για τη μουσουλμανική μειονότητα».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «διάλογος δεν συνεπάγεται με συμφωνία. Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε υπό το πρίσμα του διεθνούς δίκαιου, ο διαχωρισμός ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας. Είμαστε μακριά από εκεί αλλά είμαστε ξεκάθαροι».

Ανάφερε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τις ελληνικές θέσεις και πάντα κάτι κερδίζει και κερδίζει σε αξιοπιστία».

Για την επίσκεψη Ράμα

Eρωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Αθήνα, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Υποστήριξε επίσης, ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δεν φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: