Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε πως «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 780 ευρώ. Είναι δέσμευσή μας πως ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, «ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας στόχος είναι η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου».

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανάφερε πως «η αγροτική παραγωγή αποτελεί κομβικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και θέλουμε να την διαφυλάξουμε προστατεύοντας τους αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα».

Σε ερώτηση για το πόσο κοντά είμαστε σε μια επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το 2024 στο αγροτικό πετρέλαιο απάντησε πως «έχει γίνει δύο χρόνια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη».

«Τα κριτήρια για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά απ΄ό,τι ισχύει στην Ευρώπη. Έχουν μπει πολλές δικλείδες ασφαλείας» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φακελάκι στη ρίζα του. Υπάρχει η πρόθεση για απογευματινά χειρουργεία με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής. Η πολιτική αυτή έχει ως γνώμονα την αύξηση του ανταγωνισμού με νόμιμα μέσα των δημόσιων νοσοκομείων έναντι των ιδιωτικών», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: