Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι «στόχος μας ήταν να γίνουμε δεύτερο κόμμα. Αυτό το είχε θέσει ο πρόεδρος που είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα θα είναι πολιτική ήττα», ενώ τόνισε πως «εκεί που θέλαμε να είμαστε δεν είμαστε».

Ο κ. Γερουλάνος ανάφερε ότι «αυτό χαίρει μία διαδικασία αποτύπωσης του αποτελέσματος που πρέπει να γίνει σε κλειστά όργανα και συντεταγμένα».

Σχετικά με την δική του τοποθέτηση, είπε: «Δεν μπορούσα να συνεχίσω να ακούω τρεις μέρες να λένε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η Αττική, ανέκαθεν είναι η Αττική και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα ποσοστά». Σε εκείνο το σημείο εξήγησε ότι στην Αττική και την Αθήνα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν συγκριτικά με τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Για ενδεχόμενο υποψηφιότητας του

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εάν τεθεί θέμα ηγεσίας, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «δεν είναι ώρα για υποψηφιότητες» και πως είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν είναι η ώρα να κάνουμε κυνήγι μαγισσών και πως είναι η ώρα να γίνει συντεταγμένος απολογισμός «για να δούμε τι πήγε λάθος». Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν τα θέματα στα όργανα του κόμματος.

Για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στη μεγάλη αποχή, λέγοντας ότι ήταν η μεγάλη είδηση των ευρωεκλογών και στάθηκε στις αντοχές του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα τόνισε ότι αυτό κόστισε αρκετά στη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το «life style politics του κ. Κασσελάκη έχει κάποια όρια».

Είπε ότι τα παραπάνω δίνουν στο ΠΑΣΟΚ μία μεγάλη ευκαιρία. «Έχουμε τρία χρόνια να ανασκουμπωθούμε και να πάμε μπροστά».

Διαβάστε ακόμη