Ο Πατρίκιος Κωστής βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ, «Πρωίαν σε είδον».

Ο ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του «ψηλού» στο «Παρά Πέντε», μίλησε για την απόφασή του να αφήσει στην άκρη την υποκριτική, αφού εδώ και χρόνια εργάζεται ως δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο.

Για περίπου δέκα χρόνια ο Πατρίκιος Κωστής εργαζόταν ως ηθοποιός όταν αποφάσισε να πάει σε δημόσιο ΙΕΚ για να γίνει βοηθός νηπιαγωγού. Στη συνέχεια έδωσε κατατακτήριες και πέρασε στο Παιδαγωγικό.

Ο ίδιος ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν επειδή του άρεσε πολύ η επαφή με τα παιδιά και το παιδικό θέατρο, γεγονός που τον έκανε να αλλάξει επαγγελματικό κλάδο.

«Πολλά συμβαίνουν στη ζωή… Πάντα ίσως να είχες τη θέληση, αλλά να μην έβρισκες την αφορμή.. Ήταν πολλοί παράγοντες…», τόνισε.

«Ήταν πολύ δύσκολο στην καραντίνα με την τηλεργασία στα σχολεία. Εγώ τότε είχα την πρώτη τάξη του δημοτικού, το οποίο είναι πολύ δύσκολο γιατί εκεί βάζεις και τους γονείς μέσα θέλοντας και μη. Λειτούργησε πάρα πολύ το ότι το πιστέψαμε, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προσεγγίσουμε τα παιδιά και να είμαστε μαζί με τα παιδιά», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο Πατρίκιος Κωστής ανέφερε πως νιώθει την ανάγκη να αποδείξει στους γονείς των μαθητών του ότι τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια, επειδή γνωρίζουν ότι παλαιότερα ήταν ηθοποιός.

«Πολλές εργατοώρες προσωπικής δουλειάς. Δηλαδή το ότι μπορεί κάποιος δάσκαλος να μην ξέρει τόσο καλά το ίντερνετ, έπρεπε μετά το κλείσιμο του μαθήματος χαιρετώντας τα παιδιά του να κάτσει και να δουλέψει πράγματα. Επίσης, ο τρόπος εκφοράς του λόγου αλλάζει γιατί δεν είσαι μέσα στην τάξη και δεν έχεις αυτό το δια ζώσης, αλλά έχεις το από μακριά. Οπότε όλο αυτό πρέπει να το διαφοροποιήσεις», συνέχισε.

Διαβάστε περισσότερα