Με το μυαλό και τη σκέψη όλων στα τραγικά περιστατικά που έχουν «παγώσει» την κοινωνία, αλλά και όλη τη Σερβία, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Πλάτωνα της Μπάνια Λούκα, που βρίσκεται στο Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο, στο Βελιγράδι. Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος. Παρέστησαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του σερβικού στρατού.

Στο κήρυγμά του, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία για τη χώρα, όπως ανέφερε, ζητώντας από όλους να προσευχηθούν για τα θύματα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να ωφελήσει αυτή την ώρα, τη «βαριά» ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Σερβία.

«Όλοι νιώθουμε τον βαθύτερο δυνατό πόνο και φυσικά, είναι μία ήττα για όλους μας. Σε τέτοιες στιγμές, το σοφότερο και το καλύτερο πράγμα για όλους μας, θα ήταν να μείνουμε σιωπηλοί και να αναρωτηθούμε ο καθένας μας, για το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση», σημείωσε.

Ο Πατριάρχης Σερβίας ζήτησε από τον πιστό λαό να προσευχηθεί για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Αναφερόμενος στη δύναμη της προσευχής, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «η προσευχή είναι μία ρυθμιστική δύναμη, που δίδει χώρο στη Χάρη του Θεού να εισέρχεται μέσα μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Προχθές το βράδυ (03/05), χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας πόλης, καθώς και μπροστά από το σχολείο, για να αποχαιρετήσουν τους αδικοχαμένους. Στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σχολείο, συγκεντρώθηκαν συγκινητικά μηνύματα, το τελευταίο «αντίο» στους μαθητές που ήλθαν στο σχολείο, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ. «Στη Μπογιάνα μας, σ’ ευχαριστώ για κάθε όμορφη στιγμή», ήταν γραμμένο σε ένα χαρτί, στο οποίο οι συμμαθητές της, είχαν ζωγραφίσει καρδιές.

Διαβάστε ακόμη: