Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Η ιατριδοκαστής Αγγελική Τσιόλα εκλήθη κάτω από άκρα μυστικότητα για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με το πόρισμά της για τον θάνατο της 6.5 μηνών Ίριδας.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» προβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου η εν λόγω κατάθεση, η οποία βάζει «φωτιά» στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Τι ανέφερε η Αγγελική Τσιόλα:

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα με την κατάθεσή της στις 20 Ιανουαρίου 2023, που πραγματοποιήθηκε μετά την απολογία της κατηγορουμένης, με βιβλιογραφική τεκμηρίωση καταρρίπτει όπως ισχυρίστηκε η ίδια, τον μηχανισμό και την αιτία θανάτου του βρέφους, όπως είχαν διατυπωθεί από τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρηα. Δηλαδή την ασφυξία με απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Σύμφωνα με την ίδια, με βιβλιογραφία την οποία, κανένας από τους δύο γνωμοδοτούντες αλλά ούτε και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, είχαν μπει στη διαδικασία να προσκομίσουν πριν απόδειξη των αίτιών, αλλά και του μηχανισμού θανάτου.

Η αιτία θανάτου όπως έχει δοθεί στην τελική κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, είναι απροσδιόριστη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο Μάνος Δασκαλάκης στάθηκε πρώτος ενώπιον του δικαστηρίου και κατέθεσε κατά της εν διαστάσει συζύγου του. Μαυροφορεμένη, η Ρούλα Πισπιρίγκου, με μία φωτογραφίας της μικρής Τζωρτζίνας στα χέρια, δάκρυσε όταν ο συνήγορός της έκανε την αρχική του τοποθέτηση.

Άκουσε τον πατέρα των παιδιών της να εξιστορεί σε δικαστές και ενόρκους όσα γνωρίζει για τον χαμό της Τζωρτζίνας.

Στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκε ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εν διαστάσει σύζυγός του έχει ακόμη και τώρα εμμονή μαζί του και συνέδεσε ευθέως τους θανάτους με τις κρίσεις στον γάμο τους.

Η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου, ανέλυσε την σχέση και τα ψυχολογικά συμπλέγματα ανάμεσα στο εν διαστάσει ζευγάρι. «Η αλήθεια είναι ότι στις σχέσεις μπορούμε να παρατηρήσουμε μεγάλες διαφορές ανάλογα με την οποία περίοδο που βρίσκεται ένα ζευγάρι, αλλά πολλές φορές μπορούμε να μιλάμε για ναρκισιστικά ζευγάρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ύπαρξη ενσυναίσθησης δεν είναι παρούσα. Διακρίνουμε και στους δύο γονείς απουσία συναισθήματος, σχεδόν ακατανόητη», ανέφερε η ψυχολόγος.

Και πρόσθεσε η ψυχολόγος για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: «Βλέπουμε μία εργαλειοποίηση των παιδιών, δηλαδή τα παιδιά είναι το μέσο για να μένει ή να χωρίζει το ζευγάρι. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει συναισθηματική επένδυση από τον έναν στον άλλον, υπάρχει μόνο το ”τι θέλω εγώ”».

Διαβάστε ακόμη: