Ξέμειναν από τηγανητές πατάτες ορισμένα εστιατόρια της αλυσίδας ταχυφαγείων “Vkusno & Tochka”, η οποία, πλέον, λειτουργεί τα εστιατόρια της McDonald’s στη Ρωσία, έπειτα από την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη χώρα.
Η απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει τις τηγανητές πατάτες από το μενού, οφείλεται στις «ελλείψεις που σημειώνονται στην κατάλληλη ποικιλία πατάτας».
Οι πελάτες θα πρέπει να τρώνε τα μπέργκερ και τις κοτομπουκιές τους, χωρίς τηγανητές πατάτες έως το φθινόπωρο, σύμφωνα με το BBC.
Τα McDonald’s αποχώρησαν από τη Ρωσία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Αλεξάντερ Γοβόρ έχει αναλάβει, πλέον, τη διαχείριση των εστιατορίων στη χώρα, ήτοι τα 25 εστιατόρια στη Σιβηρία, που άνοιξαν ξανά με το όνομα “Vkusno & Tochka”.
Η φράση σημαίνει «Νόστιμο. Τελεία και παύλα», σε ελεύθερη μετάφραση.
Ωστόσο, έναν μήνα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας, ένα από τα βασικά στοιχεία του μενού βρίσκεται σε έλλειψη. Η εταιρεία αποδίδει το πρόβλημα στο γεγονός ότι η σοδειά του 2021 ήταν κακή για την ποικιλία πατάτας που χρησιμοποιεί.
Η αλυσίδα εστιατορίων προσπάθησε να προμηθευθεί πατάτες από Ρώσους παραγωγούς, ενώ δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα ούτε με εισαγωγές.
Στη Ρωσία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, οι οποίες προκαλούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και αυξάνουν την ανεργία. Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 10%, εντός του 2022.
Ρωσία: Αποκαλυπτήρια για το νέο λογότυπο των εγχώριων McDonald’s
Στις 10/06, η αρμόδια εταιρεία αποκάλυψε το νέο λογότυπο των McDonald’s στη Ρωσία, το οποίο αντικαθιστά τις εμβληματικές «χρυσές αψίδες».
Αποτυπώνει έναν κύκλο και δύο γραμμές, που λέγεται πως αναπαριστούν ένα μπέργκερ και δύο τηγανητές πατάτες.
«Το πράσινο φόντο του λογότυπου συμβολίζει την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, στα οποία έχουν συνηθίσει οι πελάτες μας», υποστήριξε εκπρόσωπος.
Τα McDonald’s στη Ρωσία έκλεισαν τον Μάρτιο, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, έπειτα από τριάντα χρόνια λειτουργίας.
Τον Μάιο, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ρωσία λόγω της «ανθρωπιστικής κρίσης» και του «απρόβλεπτου περιβάλλοντος λειτουργίας», που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.