Τα πρώτα δεκαπέντε εστιατόρια που ανήκαν στην αλυσίδα McDonald’s θα ανοίξουν ξανά σήμερα (12/06) στη Μόσχα κάτω από νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με την επωνυμία “Vkusno & Tochka”, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η φράση σημαίνει «Νόστιμο. Τελεία και παύλα», σε ελεύθερη μετάφραση.

Η “Vkusno & Tochka” διαβεβαίωσε πως αύριο, θα ανοίξουν ακόμη πενήντα εστιατόρια.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τους λάτρεις του «γρήγορου φαγητού» στη Ρωσία, καθώς τα εστιατόρια που προηγουμένως διαχειριζόταν η δημοφιλής αλυσίδα εστιατορίων της Δύσης επαναλειτουργούν με ανανεωμένο εμπορικό σήμα και καινούργια ονόματα στα μπέργκερ, τρεις και πλέον δεκαετίες μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος McDonald’s στη Μόσχα.

Ρωσία: Αποκαλυπτήρια για το νέο logo των εγχώριων McDonald’s

Στις 10/06, η αρμόδια εταιρεία αποκάλυψε το νέο λογότυπο των McDonald’s στη Ρωσία, το οποίο αντικαθιστά τις «χρυσές αψίδες».

Αποτυπώνει έναν κύκλο και δύο γραμμές, που λέγεται πως αναπαριστούν ένα μπέργκερ και δύο πατάτες τηγανητές.

«Το πράσινο φόντο του λογότυπου συμβολίζει την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, στα οποία έχουν συνηθίσει οι πελάτες μας», υποστήριξε εκπρόσωπος.

Τα McDonald’s στη Ρωσία έκλεισαν τον Μάρτιο, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, έπειτα από τριάντα χρόνια λειτουργίας.

Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ρωσία λόγω της «ανθρωπιστικής κρίσης» και του «απρόβλεπτου περιβάλλοντος λειτουργίας», που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

Ο Αλεξάντερ Γοβόρ έχει αναλάβει, πλέον, τη διαχείριση των εστιατορίων στη χώρα, ήτοι τα 25 εστιατόρια της McDonald’s στη Σιβηρία.