Μπορεί το Πάσχα στην Αθήνα να σας φαίνεται βαρετό και κοινότυπο αλλά αν ενημερωθείτε σωστά μπορείτε να το κάνετε εκπληκτικό, καθώς υπάρχουν ένα σωρό όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Πάρκα που μπορείτε ελεύθερα να επισκεφθείτε

Εθνικός Κήπος Αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, αξίζει να πάτε μια βόλτα στον Εθνικό κήπο. Ο κήπος επανασχεδιάστηκε το 1934 και αποτελείται από μια έκταση 280 στρεμμάτων. Εκεί θα βρείτε αθλητικές εγκαταστάσεις, υπέροχα μνημεία, παιδική χαρά αλλά και ένα όμορφο εκκλησάκι.

Ο Εθνικός Κήπος της Αθήνας στο πέρασμα των χρόνων – dasarxeio.com

Ο βασιλικός κήπος ήταν προγραμματισμένος με εντολή της βασίλισσας ως επιστημονικός και βοτανικός κήπος. Tο 1839 φυτεύτηκαν 15.000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα, καθώς επίσης και με αυτοφυή είδη, που μεταφέρθηκαν από το Σούνιο και την Εύβοια. Το ενδιαφέρον της Βασίλισσας Αμαλίας για τον Κήπο ήταν τέτοιο που λέγεται ότι περνούσε τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα ασχολούμενη προσωπικά με την φροντίδα του. Αν επισκεφτείτε τώρα τον κήπο, θα τον βρείτε σε εξαιρετική κατάσταση.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται στο Ίλιον και είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό κήπο. Στο πάρκο παρέχεται στέγη σε 177 διαφορετικά είδη πουλιών ενώ εδώ θα συναντήσετε όμορφες λίμνες με πάπιες και ψάρια.  Θα σας προτείναμε να απολαύσετε τη βόλτα σας και στη συνέχεια να στρώσετε ένα νηστίσιμο πικνίκ με τους φίλους σας. Θα το ευχαριστηθείτε καλύτερα.

Πάρκο Τρίτση: Μια μικρή όαση στην Αττική | Infokids.gr

Άλσος Συγγρού

Εδώ θα συναντήσετε τη μοναδική στην Ελλάδα ορθόδοξη νεογοτθική εκκλησία αλλά και ένα υπέροχο αρχοντικό της οικογενείας Συγγρού. Ο περίπατος σε αυτό το δάσος είναι μαγευτικός και τα δέντρα που θα συναντήσετε είναι χαρακτηριστικά δέντρα των Ελληνικών δασών.

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ | Φίλοι Δάσους Συγγρού

Γραφικές εκκλησίες να επισκεφθείτε

Μονή Καισαριανής

Η περιφορά της εικόνας του Επιταφίου εδώ γίνεται πρωί και συγκεκριμένα στις 12 η ώρα στους πρόποδες του Υμηττού. Πηγαίνετε στον Επιτάφιο το πρωί και μετά περπατήστε προς το κέντρο της Αθήνας όπου αυτές τις μέρες πλημμυρίζει με κόσμο.

Μονή Καισαριανής τιμής ένεκεν | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης

Κοντά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα μόλις λίγα λεπτά από την Ακρόπολη, θα βρείτε αυτό το πέτρινο εκκλησάκι μέσα στο καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα απολαύσετε τις Θείες λειτουργίες ενώ η συγκεκριμένη εκκλησία είναι θαυμάσια επιλογή και για γάμους και βαφτίσια.

Ναός του Σωτήρος στην Πλάκα

Στην πανέμορφη Πλάκα θα βρείτε τον Ναό του Σωτήρος, που χτίστηκε το πρώτο μισό του 11ου αιώνα και είναι αφιερωμένος στη Σώτειρα Παναγία. Σε αυτή την αρχιτεκτονικά πανέμορφη εκκλησία θα απολαύσετε τη λειτουργία και θα νιώσετε πιο έντονα την κατάνυξη των ημερών.

Άη Γιώργης Λυκαβηττού

Στον Λυκαβηττό αξίζει να πάτε μόνο και μόνο για τη θέα. Πόσο μάλλον να επισκεφτείτε και αυτό το όμορφο εκκλησάκι που είναι πάνω στο βουνό. Η θέα είναι μαγευτική και ταιριάζει πολύ με τις υπέροχες θρησκευτικές μελωδίες που θα ακούσετε.

Ξημέρωμα στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στον Λυκαβηττό - Εικόνα του Ναός Αγίου Γεωργίου, Αθήνα - Tripadvisor

Άγιος Παύλος στη Φιλελλήνων

Αυτή η καθολική εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα συνοδεύει την ακολουθία με το εκκλησιαστικό όργανο και φυσικά θα προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τα συνηθισμένα.

Αιθιοπική εκκλησία Στο Πολύγωνο

Στην οδό Μπόχαλη θα βρείτε την αιθιοπική εκκλησία όπου η λειτουργία συνοδεύεται αμέσως μετά με πραγματικό τσιμπούσι. Αν ψάχνετε, λοιπόν, για κάτι εναλλακτικό γιατί να μην επισκεφτείτε και εκκλησίες διαφορετικών θρησκειών ή λαών, όπως θα κάνατε αν ήσασταν στο εξωτερικό.

Δείτε εδώ τι γιορτάζουμε το Πάσχα, ποια είναι τα πασχαλινά έθιμα και τι συμβολίζει η μεγάλη εβδομάδα.

5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε το Πάσχα με τα παιδιά στο σπίτι

Στολίζουμε τα πασχαλινά αυγά

Πέρα από τα κόκκινα παραδοσιακά αυγά μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μπογιές, μαρκαδόρους και διάφορα υλικά χειροτεχνίας για να διακοσμήσουν όπως εκείνα θέλουν τα βρασμένα αυγά.

Φανταστικές ιδέες για πασχαλινές κατασκευές μαζί με τα παιδιά μας! - MammysWorld

Διοργανώνουμε πασχαλινό κυνήγι αυγών

Μία ξενόφερτη παράδοση η οποία είναι καταπληκτική για παιδιά όλων των ηλικιών. Συνήθως παίζεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να γίνει το ίδιο διασκεδαστική και μέσα στο σπίτι. Πώς παίζεται; Δίνουμε στα παιδιά όμορφα πασχαλινά καλάθια, κρύβουμε σοκολατένια αυγουλάκια σε διάφορα μέρη και τους δίνουμε γρίφους ώστε να ψάξουν και να τα βρουν. Σκοπός είναι να ανακαλύψουν όσα περισσότερα κρυμμένα αυγά μπορούν και να τα βάλουν στα καλαθάκια τους.

Φτιάχνουμε υγιεινά σοκολατάκια με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν

Αυτές τις ημέρες τα σοκολατένια αυγά και οι σοκολατένιοι λαγοί έχουν την τιμητική τους. Για να περιορίσουμε την κατανάλωση όλων αυτών από τα παιδιά μας, τα λιώνουμε ή σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Παίρνουμε ξηρούς καρπούς, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και δημιουργούμε σοκολατάκια σε μια πιο υγιεινή εκδοχή βουτώντας τα παραπάνω υλικά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.

Πώς να φτιάξω σοκολατένια αυγά

Διαβάζουμε βιβλία και βλέπουμε ταινίες σχετικές με το Πάσχα

Τη Μεγάλη εβδομάδα η τηλεόραση παίζει σχετικές ταινίες με τη Σταύρωση και τα Πάθη του Θεανθρώπου. Διαλέξτε αυτές που είναι κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών σας και απολαύστε τες μαζί τους. Επίσης, διαβάστε μαζί τους πασχαλινές ιστορίες και στη συνέχεια ζητήσετε τους να ζωγραφίσουν αυτό που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την ιστορία.

Φτιάξτε λαμπάδες για τον παππού και τη γιαγιά

Αφήστε τα παιδιά να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους χειροποίητες λαμπάδες για τον παππού και τη γιαγιά. Θα χρειαστείτε διάφορα υλικά χειροτεχνίας όπως κορδέλες, αυτοκόλλητα, λουλούδια κ.τ.λ. Συνοδέψτε το δώρο μαζί με μια ευχετήρια κάρτα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.