Καθαρή πρωτιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη και θρίλερ για τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ με οριακό προβάδισμα Δούκα έναντι Γερουλάνου, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Με καταμετρημένο το 99,46%, τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι ζευγάρι του β’ γύρου θα είναι οι κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας.

Ο Παύλος Γερουλάνος διεκδίκησε με αξιώσεις την δεύτερη θέση καθώς η διαφορά του με τον Χ. Δούκα είναι μόλις 692 ψήφους! Ο Παύλος Γερουλάνος «ροκάνισε» σιγά-σιγά τη διαφορά καθώς ήρθε πρώτος στην Αττική, ενώ ο Χ. Δούκας τέταρτος. Ωστόσο, στο επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα μπει ο κ. Δούκας στον β’ γύρο καθώς η διαφορά με τον κ. Γερουλάνο που είχε φτάσει λιγότερους από 500 ψήφους, ανέβηκε και πάλι καθώς μένουν λίγα εκλογικά τμήματα ακόμη. Η Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να κατατάσσεται οριστικά τέταρτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η σειρά κατάταξης και οι ψήφοι έχουν ως εξής στο 99,46% της επικράτειας:

  1. Νίκος Ανδρουλάκης: 29,71% (88.739 ψήφοι)
  2. Χάρης Δούκας: 21,38 (63.845 ψήφοι)
  3. Παύλος Γερουλάνος: 21,15 (63.162 ψήφοι)
  4. Άννα Διαμαντοπούλου: 19,56 (58.407 ψήφοι)
  5. Μιχάλης Κατρίνης: 5,9 (17.631 ψήφοι)
  6. Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,3 (6.875 ψήφοι)

ΠΑΣΟΚ: Τι ψηφίζει η Αττική

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, στην Αττική στο 70,2% της ενσωμάτωσης τα αποτελέσματα διαμορφώνουν άλλη εικόνα, καθώς προηγείται ο Παύλος Γερουλάνος, ακολουθεί Άννα Διαμαντοπούλου, τρίτος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης και τέταρτος ο Χάρης Δούκας.

Αναλυτικά ως τώρα στην Αττική τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  1. Γερουλάνος: 27,33%
  2. Διαμαντοπούλου: 25,18%
  3. Ανδρουλάκης: 21,12%
  4. Δούκας: 18,81%
  5. Κατρίνης: 5,32%
  6. Γιαννακοπούλου: 3,24%

Υπολογίζεται ότι το 30% του συνόλου των συμμετεχόντων στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ήταν στην Αττική.

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

Τα αποτελέσματα στην Θεσσαλονίκη στο 85,9% των εκλογικών τμημάτων:

  1. Ανδρουλάκης 27,11%
  2. Διαμαντοπούλου 26,75%
  3. Γερουλάνος 23,1%
  4. Δούκας 18,84%
  5. Κατρίνης 2,51%
  6. Γιαννακοπούλου 1,7%

ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων:

Ανδρουλάκης: Έχουμε επτά μέρες για να γίνει η παράταξη ακόμη πιο ισχυρή

Σπουδαία μέρα για την δημοκρατική παράταξη χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τη σημερινή εκλογική διαδικασία.

Με τη δήλωσή του προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη ευχαρίστησε τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, τους συνυποψηφίους του για την αναμέτρηση με πολιτικό πολιτισμό και όσους τον τίμησαν και του έδωσαν την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο.

“Επτά μέρες έμειναν. Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, πιο δυνατό”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή από τον Χάρη Δούκα

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο Χάρης Δούκας, που μετά από μια νύχτα θρίλερ πέρασε στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο κ. Δούκας ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που πήγαν στις κάλπες. Όπως ανέφερε, η επόμενη ημέρα βρίσκει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή για να γυρίσει σελίδα η παράταξη.

Γερουλάνος: Οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στον β’ γύρο

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ήρθαν να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα και τους εθελοντές», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

«Αύριο ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για το καλό του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης», είπε, ενώ ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, ελπίζει ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Διαμαντοπούλου: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι

Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ δήλωσε πριν από λίγο η Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάνω από 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης στις δηλώσεις του στη Χαριλάου Τρικούπη, ευχαριστώντας και όσους τον ψήφισαν.

«Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μας που πέρασαν στον β’ γύρο», είπε, λέγοντας ότι το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης «θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Γιαννακοπούλου: Θα δώσουμε τον αγώνα για την ενδυνάμωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ

Σημερα δρέπουμε του καρπούς της μεγάλης προσπάθειας που ζήτησα το βράδυ των ευρωεκλογών υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία ήταν η πρώτη που ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου, η κα Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για «ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ» και ότι ευθύνη όλων είναι «να μην απογοητευούν οι 300.000 ψηφοφόροι».

Θα δώσουμε τον αγώνα για την ενδυνάμωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με έμφαση η κα Γιαννακοπούλου.

Διαβάστε ακόμη: