Με μία συμβολική κίνηση περίπου 300 άτομα πήγαν σήμερα, Κυριακή, στην παραλία Σάντα Μαρία, στην Πάρο, και άπλωσαν τις πετσέτες τους μπροστά στις πολυθρόνες και τις ξαπλώστρες που είχε βάλει beach bar, χωρίς όμως να έχει άδεια όπως καταγγέλλουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρίστος Γεωργούσης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες «Save Paros Beaches», 300 πολίτες βρέθηκαν στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας, στην Πάρο και προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ανάρτηση, βρέθηκαν αρκετά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κλήθηκε να είναι παρούσα και η Αστυνομία προς αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου. Οι πολίτες που βρέθηκαν στην παραλία, άπλωσαν τις πετσέτες τους μπροστά στις ξαπλώστρες και τις πολυθρόνες που έχουν κατακλύσει την (υποτίθεται) ελεύθερη παραλία και έκαναν το μπάνιο τους, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργούση, πραγματοποιήθηκε και ο εξής διάλογος με τον ιδιοκτήτη του beach bar:

  • Είστε παράνομος, δεν έχετε άδεια.
  • Το ξέρω!
  • Επομένως πρέπει να πάρετε τις πολυθρόνες και να καθαρίσετε την παραλία.
  • Ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει!

Την εν λόγω πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, με σχετικές αναρτήσεις στα social media ενώ επισημαίνουν ότι θα ακολουθήσουν αργότερα οι παραλίες του Πάρκου και οι Κολυμπήθρες.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει σάλος σε αρκετά νησιά (κυρίως) των Κυκλάδων για την κατάληψη των παραλιών από ομπρελοξαπλώστρες, γεγονός που οδήγησε ομάδα πολιτών να δημιουργήσουν το κίνημα «Σώστε τις παραλίες» το οποίο είναι εναντίον της κατάληψης των παραλιών από ομπρελοκαθίσματα.

Διαβάστε περισσότερα