Παρών στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αναλάβει άτυπο διαμεσολαβητικό ρόλο για λογιαριασμό του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά τις αποκαλύψεις για τη δηλητηρίασή του.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ξεκίνησαν στις 10:30 στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου η τουρκική προεδρία διαθέτει γραφείο.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν “νόμιμες ανησυχίες”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες, οι οποίες συνεδριάζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές “να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία”.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία συνεχίζει απτόητη τις επιθέσεις – Ολοκληρώθηκε ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου