Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο του Παρισιού, όπου κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ένα εξ αυτών έχει μερικώς καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο του Παρισιού, με αρκετά κτίρια να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η έκρηξη σημειώθηκε στο 5ο διαμέρισμα. Πολλά κτίρια φλέγονται ενώ η πρόσοψη της «Αμερικανικής Ακαδημίας του Παρισιού» έχει καταρρεύσει.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ οι αρχές ενημερώνουν τους κατοίκους του Παρισιού να αποφύγουν την περιοχή.

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ, την ώρα που πάνω από 200 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα φωτιάς και 9 γιατροί βρίσκονται στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο, γύρισα το κεφάλι μου και είδα μια μπάλα φωτιάς. Έτρεξα μακριά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Le Parisien, προσθέτοντας: «Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα και μας είπε να εκκενώσουμε την περιοχή».

«Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού τυλίγει την περιοχή, όπως φαίνεται σε βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα