Η Πάρις Χίλτον εξομολογήθηκε πριν λίγους μήνες μέσα από σειρά μίνι ντοκιμαντέρ στο YouTube, ότι οι γονείς της την είχαν στείλει ως έφηβη έγκλειστη σε κέντρο θεραπείας νέων με παραβατική συμπεριφορά στην Γιούτα, κάτι που της άφησε ανεξίτηλα τραύματα στην ψυχή της.

Η 40χρονη σήμερα Πάρις Χίλτον έδωσε συνέντευξη Τύπου έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον σχετικά με το νομοσχέδιο για την εποπτεία στα ιδρύματα «προβληματικών» νέων. Συστήθηκε ως επιζήσασα κακοποίησης και μίλησε για τα όσα βίωσε σε ένα από αυτά τα σχολεία-ιδρύματα.

«Δε θέλω να με δείτε σαν την Πάρις Χίλτον. Θέλω να με δείτε σαν μία από τις επιζώσες, είμαστε πολλές» είπε η Πάρις Χίλτον.

Έχοντας στο πλευρό της τον Γερουσιαστή Τζέφ Μέρκλεϊ και εκπροσώπους του Κογκρέσου, η Πάρις Χίλτον εξομολογήθηκε:

«Με στραγγάλισαν. Με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Με παρακολούθησαν άνδρες υπάλληλοι να κάνω μπάνιο. Μου μιλούσαν χυδαία. Με ανάγκασαν να πάρω φάρμακα χωρίς τη σωστή διάγνωση. Δεν μου παρείχαν σωστή εκπαίδευση. Με έκλειναν στην απομόνωση, ένα δωμάτιο που έζεχνε αίμα και τόσα άλλα»

Συνέχισε λέγοντας ότι «Για 20 χρόνια δεν μπορούσα να κοιμηθώ τη νύχτα, καθώς αναμνήσεις από την σωματική βία, το αίσθημα της μοναξιάς και την απώλεια φίλων, έπαιζαν συνέχεια το μυαλό μου. Αυτό δεν ήταν αϋπνία. Ήταν τραύμα.»

Στο πλευρό της βρέθηκαν και άλλα θύματα όπως και η μητέρα της η οποία φαίνεται να έχει μετανιώσει για την επιλογή της να την στείλει σε εκείνο το «σχολείο», ενώ συνεργεία κατέγραφαν τη συνέντευξη για το επερχόμενο reality σόου της κληρονόμου.