Οι  λεπτομέρειες για την πλοκή της σειράς κρατούνται ακόμα κρυφές, αν και και περιγράφεται ως “διευρυμένο πρίκουελ”. Το σενάριο θα αναλάβει ο Μπράιαν Φούλερ, ο οποίος θα συμμετέχει και ως παραγωγός. Ο Βίκτορ Μίλερ, που έγραψε το πρωτότυπο σενάριο στο franchise, θα συμμετέχει επίσης στην παραγωγή μαζί με τους Μαρκ Τόμπεροφ, Ρομπ Μπαρσάμιαν και το στούντιο A24

“Το ‘Παρασκευή και 13’ είναι ένα από τα πιο εμβληματικά franchise τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου και ‘πεθαίναμε’ να ξαναδούμε αυτή την ιστορία μέσα από την επερχόμενη δραματική σειρά ‘Crystal Lake’”, δήλωσε η Σούζαν Ρόβνερ, επικεφαλής ψυχαγωγικού περιεχομένου στο NBCUniversal Television and Streaming. “Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τον Μπράιαν Φούλερ, έναν ταλαντούχο και οραματιστή δημιουργό που είχα τη χαρά να έχω φίλο και συνεργάτη”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

“Ανακάλυψα το ‘Παρασκευή και 13’ στις σελίδες του περιοδικού Famous Monsters όταν ήμουν δέκα χρονών και από τότε σκέφτομαι αυτή την ιστορία. Όσον αφορά τον τρόμο, το A24 ανεβάζει τον πήχη και είμαι ενθουσιασμένος που εξερευνώ τις κατασκηνώσεις της Crystal Lake με την βοήθεια τους. Και η Σούζαν Ρόβνερ είναι απλά η καλύτερη σε αυτό που κάνει. Είναι χαρά και τιμή να συνεργάζομαι ξανά μαζί της”, δήλωσε με την σειρά του ο Φούλερ.

Η πρώτη ταινία του franchise “Παρασκευή και 13” κυκλοφόρησε το 1980. Σε εκείνη την ταινία, ο Τζέισον είναι ένα παιδί που πνίγεται στην κατασκήνωση Crystal Lake. Ο θάνατος του οδηγεί την μητέρα του να πάρει εκδίκηση από όποιον θεωρεί υπεύθυνο. Είχε έσοδα σχεδόν 60 εκατ. δολάρια, έναντι του budget που ήταν περίπου 550 χιλιάδες δολάρια.

Έκτοτε προστέθηκαν έντεκα ακόμη ταινίες στο franchise, ωστόσο, το Variety αναφέρει πως το “Crystal Lake” δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στοιχεία από καμία ταινία “Παρασκευή και 13”, εκτός από την πρώτη.

Δεν  έχουν ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα ή κάποιες λεπτομέρειες για το καστ της.