Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την χαρακτηρίσει ως «υλικό συμμαχίας του κακού» και πως «η πολίτη του άφυλου είναι η μεγαλύτερη απειλή σήμερα».

Ο Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο για την οικογένεια στην Άγκυρα, είπε χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια είναι ένας ιερός θεσμός στις πεποιθήσεις και τον πολιτισμό μας. Η οικογένεια, που προστατεύει τους ανθρώπους από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, είναι ένας μοναδικός θησαυρός. Η οικογένεια, όπου η αγάπη μεγαλώνει με το να μοιράζεσαι και οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται μαζί. Το άρθρο 41 του Συντάγματός μας είναι πολύ σαφές. Η οικογένεια, είναι το θεμέλιο της τουρκικής κοινωνίας».

Παράλληλα,, όπως αναφέρει η τουρκική Cumhuriyet, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καλώντας τους ακροατές του να είναι σε εγρήγορση.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε κάθε προσπάθεια που θα αποδυναμώσει την ισχυρή οικογενειακή μας δομή, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους. Αυτή είναι η προσέγγισή μας στο θέμα, τόσο ως κράτος όσο και προσωπικά. Επομένως, δεν υπάρχει έννοια LGBT για εμάς. Αφήστε τα LGBT να είναι το υλικό της συμμαχίας του κακού και να το χρησιμοποιήσουν στο έπακρο, αλλά δεν το έχουμε αυτό. Για εμάς η οικογένεια είναι μια ιερή δομή. Δεν μπορούμε να αμαυρώσουμε αυτήν την ιερή δομή. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, δεν μπορούμε», ανάφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμη: