Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ανάφερε σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη ότι «έμαθα για την καταγγελία σε βάρος Γεωργούλη τη Δευτέρα του Πάσχα και μέσα σε 15 λεπτά είχε αποπεμφθεί από το κόμμα και την ομάδα των ευρωβουλευτών».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «είναι θέμα αρχών για το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης κι όχι με τους θύτες».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το 2022 είχα καλέσει τον Γεωργούλη και τον είχα ρωτήσει αν υπήρχε κάτι σε βάρος του μετά από κάποιες φήμες που είχαν κυκλοφορήσεις για σεξουαλική παρενόχληση, αόριστα όμως και σε επίπεδο κουτσομπολιού. Μου διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του και έκανε λόγο για συκοφαντίες».

«Στη συνέχεια ψάξαμε την υπόθεση, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα, δεν υπήρχε τρόπος να βρούμε κάτι δηλαδή», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν ήξερε τίποτα η οικογένεια της καταγγέλλουσας, δεν ήξερε ο Ανδρουλάκης, ο Μεϊμαράκης, ο Βέμπερ και κανένας άλλος, πώς είναι δυνατόν να ήξερα εγώ ή ο Τσίπρας», διερωτήθηκε.

Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες σε βάρος του κ. Γεωργούλη, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε να έχει άλλη αντίδραση όταν υπήρχαν αόριστες φήμες και κουτσομπολιά, κάτι που έγινε όταν υπήρξε η γνωστοποίηση της επίσημης καταγγελίας.

Αλέξης Γεωργούλης: Πολιτικός «σεισμός» από τις καταγγελίες για βιασμό

Σάλο σε Αθήνα και Βρυξέλλες προκαλεί η υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, με καταγγελίες για βαριά ποινικά αδικήματα.

Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης καταγγέλλεται για βαριά ποινικά αδικήματα που αφορούν κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος Ελληνίδας νομικού που δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Η καταγγελία έγινε αρχικά ανώνυμα, τον Ιανουάριο του 2020. Δύο μήνες μετά, η  καταγγέλλουσα προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Η υπόθεση έγινε γνωστή την περίοδο του Πάσχα, όταν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε πως κινούνται οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, τρία χρόνια μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε εκτός κόμματος τον ευρωβουλευτή.

Διαβάστε περισσότερα