Η πανσέληνος του Απριλίου 2022 είναι γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι» και θα την δούμε στον έναστρο ουρανό το Σάββατο 16 Απριλίου.

Ήταν η Audrey Hepburn που πίστευε στο όμορφο χρώμα του ροζ και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, βλέπουμε τα ίχνη του παντού.

Η φύση έχει ξαναζωντανέψει και μετά από έναν μακρύ, κρύο χειμώνα, αυτή η εποχή του χρόνου δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναζωογονητική. Βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του Κριού που σηματοδοτεί την αρχή της νέας αστρολογικής χρονιάς, προωθεί, επίσης, την ανεξαρτησία, τη διεκδίκηση και τον ενθουσιασμό για κάθε ζώδιο, ενώ μπορείτε να κάνετε και μια νέα αρχή σε όλους τους τομείς. Και καθώς η πανσέληνος κορυφώνεται στο αντίθετο ζώδιο, εκείνο του Ζυγού στις 16 Απριλίου, σίγουρα θα παρατηρήσετε την ανάγκη για συνεργασία, ισορροπία και αρμονία στη ζωή σας, κάτι που είναι απολύτως λογικό, δεδομένου ότι αυτή η πανσέληνος είναι το λεγόμενο «Ροζ» φεγγάρι.

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Γιατί ονομάζεται «Ροζ Φεγγάρι»

Η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης, που συνήθως αναφέρεται ως «Ροζ Φεγγάρι» ή Πασχαλινή Πανσέληνος, σύμφωνα με το Farmer’s Almanac, συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα και την ειρήνη, καθώς λαμβάνει χώρα πάντα στον Ζυγό, το ζώδιο του αέρα που κυβερνά η Αφροδίτη. Ενώ η εποχή του Κριού είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να μην παραμελείτε την ενστικτώδη ανάγκη σας για σύνδεση. Ως ανθρώπινα όντα, άλλωστε, είμαστε πιο δυνατοί ως ομάδα, και αυτό είναι ουσιαστικά το νόημα της Ροζ Σελήνης.

Θα είναι το φεγγάρι στις 16 Απριλίου πράγματι ροζ;

Spoiler alert: Το λεγόμενο «ροζ φεγγάρι» δεν θα είναι στην πραγματικότητα ροζ. Μπορεί στους περισσότερους από εμάς να άρεσε η ιδέα ότι το φεγγάρι τη νύχτα θα είχε το χρώμα ροζ, αλλά, δυστυχώς, η επιστήμη δεν συμφωνεί και το φεγγάρι θα εμφανίσει τη συνηθισμένη φωτεινή λευκή του απόχρωση και αυτόν τον μήνα.

Τι είναι το ροζ φεγγάρι;

Σύμφωνα με το TimeAndDate.com, το «ροζ φεγγάρι» είναι ένα ακόμη όνομα για την πανσέληνο του Απριλίου, τιμής ένεκεν στην άνοιξη που έχει ξεπηδήσει.

Βλέπετε, ο κόσμος ανθίζει ξανά και η πανσέληνος για την κορύφωση της άνοιξης έπρεπε να αντικατοπτρίζει αυτή την ομορφιά. Σύμφωνα, μάλιστα, με το TimeAndDate.com, ένα από τα πρώτα λουλούδια που φυτρώνουν είναι γνωστό ως Wild Ground Phlox και καλύπτει το έδαφος στη Βόρεια Αμερική με το ροζ χρώμα. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε ότι το φεγγάρι που βγαίνει περίπου αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ονομάζεται ροζ πανσέληνος.