Φοιτητές και φοιτήτριες από τις αθλητικές ομάδες του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ βγήκαν από τα ρούχα τους και πόζαραν γυμνοί για το νέο ημερολόγιό τους.

Πρόκειται για μια ετήσια παράδοση στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Βρετανίας, με 78 άνδρες και γυναίκες από 12 αθλητικές ομάδες να ποζάρουν φέτος ολόγυμνοι σε διάφορες τοποθεσίες του Κέιμπριτζ.

Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ, της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, του αμερικανικού ποδοσφαίρου και άλλους, που χρησιμοποίησαν εξοπλισμό από τα αθλήματά τους προκειμένου να καλύψουν τη γύμνια τους, αφήνοντας πάντως ελάχιστα να συμπληρώσει η φαντασία.

Μια φωτογραφία δείχνει έναν τενίστα να καλύπτεται με μπάλες του τένις, σε μια άλλη πέντε ευέλικτοι αθλητές κάνουν σπαγκάτο, ή στέκονται ανάποδα μια μια μαργαρίτα να καλύπτει το στήθος μιας φοιτήτριας.

Ο φωτογράφος Άντριου Γουίλκινσον είπε ότι χρειάστηκε πολλή φροντίδα για να στηθεί σωστά κάθε φωτογραφία: «Υπήρξε πολλή λεπτομέρεια στις πόζες με ακρίβεια εκατοστού. Χρησιμοποιήσαμε τον αθλητικό εξοπλισμό τους για να διατηρήσουμε κάποιο είδος σεμνότητας».

Το ημερολόγιο θα κυκλοφορήσει εντός του μήνα από το http://cambridgebluesnakedcalendar.com/ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν φέτος σε τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα: Jimmy’s Cambridge, Teenage Cancer Trust, Student Minds και Rainforest Trust.