Οι Πανελλήνιες για το 2021 έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα μαθήματα έχουν δοθεί τόσο από τα ΓΕΛ όσο και από τα ΕΠΑΛ. Και όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, έξω από τα σχολεία της χώρας είναι κάμερες για τις δηλώσεις των μαθητών.
Όπως κατέγραψε, η κάμερα του AgrinioTV ένας υποψήφιος έκανε το δικό του σχόλιο για το εναρκτήριο μάθημα και το θέμα που επέλεξαν οι αρμόδιοι. Στην ερώτηση για το τι ήταν να γράψουν στην Έκθεση, είπε το εξής: «Ήταν για τους νέους, δεν το περίμενε κανείς, δεν ήταν θέμα αυτό, ερωτική βιαιοπραγία, να ηρεμήσουμε…».
Δείτε τη δήλωσή του από το 0.40:
«Σάμπως πρόσεχα;»:
«Πανωλεθρία…»:
«Δεν είχα πολυδιαβάσει»:
Η ατάκα της Ελληνίδας μάνας:
«Κοιμήθηκα λίγο»:
Το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2021
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας άρχισαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.
Στα επαγγελματικά λύκεια οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε Τμήματα, στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους, όπως και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.
Για να δείτε τα θέματα που έπεσαν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία, με τον ΟΕΦΕ να χαρακτηρίζει τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ως «βατά» και των Μαθηματικών «βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας», πατήστε εδώ.