Με Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2021 και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα που κλήθηκαν να λύσουν οι μαθητές.

Ο ΟΕΦΕ χαρακτήρισε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ως «βατά» και των Μαθηματικών «βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας».

Μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην οποία εξετάστηκαν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων τη Δευτέρα, οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2021, συνεχίζονται με μαθήματα του κύκλου σπουδών που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Πανελλαδικές 2021: Αρχαία – Τα θέματα που «έπεσαν»

Ακολουθούν τα θέματα που έπρεπε να λύσουν οι μαθητές στα Αρχαία στις Πανελλαδικές 2021.

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

Πανελλαδικές 2021: Ακολουθούν, τα θέματα στα Μαθηματικά.

Αυτά είναι τα θέματα που κλήθηκαν να λύσουν οι υποψήφιοι μαθητές σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία.

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

Πανελλαδικές: Τα θέματα στην Βιολογία

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά, ΒιολογίαΠανελλαδικές 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

«Βατά» τα θέματα των Αρχαίων σχολιάζει ο ΟΕΦΕ

«Βατά» και «διατυπωμένα με σαφήνεια» χαρακτήρισε ο ΟΕΦΕ τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών.

«Τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και χαρακτηρίζονται βατά.

Στο διδαγμένο κείμενο οι μαθητές καλούνται να επεξεργαστούν την 6η Διδακτική ενότητα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερωτήσεις κατανόησης προϋποθέτουν καλή γνώση των σχολίων του σχολικού εγχειριδίου και ουσιαστική προσέγγιση του κειμένου. Οι λεξιλογικές ασκήσεις και η άσκηση της εισαγωγής δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, ενώ η παρατήρηση που αφορά το παράλληλο κείμενο και τη σύγκρισή του με το κείμενο αναφοράς προϋποθέτει αφαιρετική και κριτική ικανότητα, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προσκόμματα.

Το αδίδακτο κείμενο του Ξενοφώντα είναι αρκετά προσεγγίσιμο νοηματικά, με εύληπτη παρατήρηση κατανόησης. Οι ασκήσεις Γραμματικής και Συντακτικού μπορούν να απαντηθούν από καλά προετοιμασμένους μαθητές», ανέφερε ο ΟΕΦΕ.

«Κλιμακούμενης δυσκολίας τα Μαθηματικά»

«Τα θέματα στα Μαθηματικά προσανατολισμού κρίνονται βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. Εξετάζουν σχεδόν το σύνολο της ύλης και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σχολικό βιβλίο. Απαιτείται μεγάλη ευχέρεια στις πράξεις η οποία αποκτάται σ’ όλη τη σχολική διαδρομή.

Τα ερωτήματα Δ3 και Δ4 θα κρίνουν το ποιοι θα αριστεύσουν. Τα θέματα δίνουν τη δυνατότητα να αποτιμηθεί η προσπάθεια όλων των παιδιών με δίκαιο τρόπο», σχολιάζει ο ΟΕΦΕ.