Έπαιξε πάλι με τη φωτιά η ΑΕΚ, αυτή τη φορά όμως δεν το πλήρωσε. Όπως και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πήρε «αέρα» δύο τερμάτων, αλλά χαλάρωσε, έδωσε την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να μειώσει και αγχώθηκε. Ο εφιάλτης έδειχνε να επιστρέφει, όμως ο Τζούμπερ πέτυχε το 3-1 και έβαλε τις καρδιές των ανθρώπων της ΑΕΚ στη θέση τους. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Μετά από ένα… αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ήταν στο 13ο λεπτό, όταν ο Μοχαμάντι σέντραρε από τα αριστερά και ο Γκαρσία έκανε ένα τρομερό άλμα και πρόλαβε τον Ροντρίγκες, κάνοντας το 1-0 με κεφαλιά.

Ο Τσούμπερ άγγιξε το 2-0 στο 21’, με τον Ελβετό να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, την μπάλα να κοντράρει και να περνά λίγο έξω.

Εντέλει, το γκολ ήρθε ένα 5λεπτο μετά. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βράνιες άγγιξε την μπάλα όσο χρειάστηκε για να την στείλει με το κεφάλι στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού.

Κάπου εκεί η Ένωση οπισθοχώρησε και είδε τους Αγρινιώτες να απειλούν. Δύο σουτ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από Βέργο και Μεντόσα στο 35’ σταμάτησαν στα χέρια του Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να έχει ακόμα τρεις καλές επεμβάσεις μέχρι το 40’, σε προσπάθειες των δύο προαναφερθέντων αλλά και του Βργκοτς!

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Γιάννη Αναστασίου να αλλάζει τερματοφύλακα (!) και την ΑΕΚ να πιέζει στα πρώτα λεπτά, με τον Βράνιες να έχει κεφαλιά που σταμάτησε πάνω στην γραμμή και τον Βαρόνε στο 49’.

Ο Παναιτωλικός ωστόσο ανέβηκε εκ νέου και κατάφερε να μειώσει στο 58’, όταν ο Βέργος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Βράνιες.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Στάνκοβιτς να έχει εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Κορνέλιους στο 78’ – με τον Λε Ταλέκ να δείχνει και αυτός πως… βοήθησε.

Εντέλει, στο 83’, η ΑΕΚ κλείδωσε το «τρίποντο», με τον Τσούμπερ να παίρνει… ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Μελίσσα σε σουτ του Ανσαριφάρντ και να σημειώνει το 3-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Βέργο να έχει μια κεφαλιά στο δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βαρόνε, Ντίας, Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα), Βέργος, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ).

ΑΕΚ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Μάνταλος (75’ Χατζισαφί), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.