Είδε κι έπαθε η ΑΕΚ μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Τελικά στο 67’ ο Σέρχιο Αραούχο με κεραυνό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τις καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ στη θέση τους.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είχε καλή απόδοση και κυρίως δεν είχε την φρεσκάδα των προηγούμενων αγώνων. Τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς από τη Λαμία (1-0), που πάλι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από το ματς…

Συγκίνηση με Σεραφείδη

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης διαδραματίστηκαν συγκινητικές στιγμές στο ΟΑΚΑ, με τον Στέλιο Σεραφείδη, ο οποίος πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο «Υγεία» και παρά τις προτροπές των γιατρών που τον συμβούλεψαν να καθίσει στο σπίτι του, εκείνος ήρθε στο ΟΑΚΑ για να δει την αγαπημένη του ΑΕΚ! Ο Στέλιος Σεραφείδης έφτασε με αυτοκίνητο, το οποίο μπήκε στο ταρτάν του ΟΑΚΑ και κάθισε σε καρέκλα δίπλα στον πάγκο της ΑΕΚ, από όπου και παρακολούθησε το ματς, ενώ ευχαρίστησε όλη την «Κιτρινόμαυρη» οικογένεια και τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την «ζωή» που του έδωσαν, στην «μάχη» που δίνει.

Το ματς

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στο 6’ σημειώθηκε η πρώτη φάση της αναμέτρησης, με τον Ρόμανιτς να πιάνει δεξί σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς.

Στο 8ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο πάσαρε στον Σιμάνσκι που είχε προωθηθεί, όμως το σουτ του Πολωνού κόντραρε στον Βύντρα και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με την δυνατή κεφαλιά του Τζαβέλλα από κόρνερ του Γέφτιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκαραβέλης. Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να απειλήσει ουσιαστικά η Ένωση την εστία της Λαμίας, κάτι που έκανε στο 31′. Ο Τσούμπερ από τα αριστερά έστρωσε ωραία στον Σιμάνσκι κεντρικά από το ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του Πολωνού δεν ήταν καθόλου καλό και έφυγε άουτ. Νέα απειλή στα καρέ των φιλοξενούμενων στο 34′ με τον Σιμάνσκι να βγάζει την κάθετη στον Αραούχο, αυτός περνά τον Γκαραβέλη αλλά είναι πλέον αρκετά πλάγια και η «ραμπόνα» που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ έλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν ήταν αρκετά γρήγορη στην επίθεση, με συνέπεια η Λαμία, που είχε πολύ σταθερή ανασταλτική λειτουργία, να μην επιτρέπει στην Ένωση να δημιουργήσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, στο 50ό λεπτό του αγώνα, με τον Μισελέν να τροφοδοτεί ωραία τον Αραούχο, ο οποίος όμως κλείστηκε και πλάσαρε άστοχα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 51’, όταν από κόρνερ του Ελευθεριάδη, η κεφαλιά του Μανουσάκη από την μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι, πέρασε μόλις άουτ! Στο 55′ απειλεί ξανά η Λαμία, με τον Ελευθεριάδη να βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς και να προσπαθεί να τον περάσει, όμως τελευταία στιγμή τον κόβει ο Χατζισαφί. Ανάμεσα από της δύο φάσεις η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν στο 52′ ο Τάνκοβιτς έπεσε μέσα στην περιοχή από τζαρτζάρισμα του Σαραμαντά, όμως ο Ζαμπάλας δεν «συγκινήθηκε».

Οι παίκτες του Βλάντας Μιλόγεβιτς ήταν σαν «υπνωτισμένοι» από τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, αλλά στο 59’ απείλησαν με σουτ του Τσούμπερ από το πλάι μέσα από την περιοχή, που όμως έφυγε ψηλά άουτ. Στο 63’ η Λαμία θα φτάσει για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ με το τρομερό σουτ του Τζανδάρη έξω από την περιοχή που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς.

«Καθάρισε» ο Αραούχο

Στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ θα καταφέρει να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» και να αποβάλλει μπόλικο από το άγχος που την διακατείχε. Ο Χατζισαφί πέρασε την κάθετη στον Τάνκοβιτς, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Αραούχο, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ και την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Δέκα λεπτά θα χρειαστεί να περάσουν για να υπάρξει κάτι αξιόλογο, με το τελείωμα του Μάνταλου με το «μιτάκι» μέσα από την περιοχή να είναι αδύναμο και μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Ο 30χρονος Έλληνας μέσος θα είναι πρωταγωνιστής και στις δύο επόμενες ευκαιρίες των «Κιτρινόμαυρων», καθώς στο 84’ σουτ του μέσα από την περιοχή θα μπλοκάρει ο κίπερ της Λαμίας ενώ 2 λεπτά αργότερα θα νικηθεί από τον Γκαραβέλη, οποίος θα αποκρούσει με το πόδι. Στο 89’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λε Ταλέκ θα σηκωθεί ανενόχλητος αλλά θα στείλει από κοντά την μπάλα στο δοκάρι.

Η Ένωση, που ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει την Κυριακή (26/9, 20:30) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, με αυτή τη νίκη έφτασε τους 7 βαθμούς σε 3 ματς, ενώ η Λαμία έμεινε στο μηδέν για μία ακόμα αγωνιστική.

AEK (Βλάνταν Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Μισελέν (90’ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (64’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ – Αμραμπάτ (46’ Τάνκοβιτς), Γέφτιτς (64’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ – Αραούχο (73’ Μάνταλος)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου, 4-2-3-1): Γκαραβέλης – Βύντρα, Αντέτζο, Μαζουλουξής, Σαραμαντάς – Τζανδάρης (66’ Προβυδάκης), Νούνιεζ (88’ Μαρτίνεζ) – Ρόμανιτς, Μανουσάκης (66’ Τα»ιρόν), Ελευθεριάδης (72’ Βλαχομήτρος) – Μανούσος (66’ Καραμάνος)