Επτά παίκτες στο Εθνικό Πρωτάθλημα (National Rugby League – NRL) της Αυστραλίας  αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους λόγω της απόφασής της να φορέσουν φανέλα gay pride με τα χαρακτηριστικά χρώματα του ουράνιου τόξου.

Οι Manly Warringah Sea Eagles θα είναι η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα που θα φορέσει εμφάνιση που προωθεί τη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ στο άθλημα αναφέρει το BBC. To σύνθημά της είναι: «Εγώ, εσύ, όλοι στο Πρωτάθλημα».

Ορισμένοι παίκτες λένε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους και αντιτίθενται στην κίνηση επικαλούμενοι θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε επαίνεσε τη Manly για τη στάση της. «Είναι σημαντικό στην αυστραλιανή κοινωνία να σεβόμαστε τον καθένα γι’ αυτό που είναι», είπε. 

Επί του πρακτέου, αυτό σημαίνει ότι η Manly θα χάσει βασικούς παίκτες της όταν θα αντιμετωπίσει τους Sydney Roosters την Πέμπτη – ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κρίνει έαν η ομάδα θα περάσει στους τελικούς του NRL.

Σύμφωνα με τους κανόνες του NRL, οι παίκτες της ίδιας ομάδας δεν έχουν δυνατότητα να φορούν διαφορετικές φανέλες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.