Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος δύο ανήλικων παιδιών στο Παίδων «Αγία Σοφία» από εργαζόμενο.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας εις βάρος των ανηλίκων.

Η παρέμβαση Κικίλια

Να διαβιβαστεί αμέσως στον εισαγγελέα ο φάκελος που αφορά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο τραυματιοφορέας για τον οποίο έγιναν καταγγελίες στο νοσοκομείο Παίδων, βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων από την περασμένη Πέμπτη, έγινε ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου και σήμερα ο εργαζόμενος περνάει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κικίλιας όταν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε: «Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Επίσης, ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να στείλει άμεσα τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.