Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε σήμερα της εαρινές της προβλέψεις για την πορεία των διεθνών οικονομικών περιφερειών.

Στην έκεθση περιλαμβάνονται και οι πιο πρόσφατες προβλέψεις ανάπτυξης για την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική.

Ανατολική Ασία και Ειρηνικός

Η ανάπτυξη στην αναπτυσσόμενη Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό προβλέπεται να επιταχυνθεί το 2023 καθώς η οικονομία της Κίνας ανοίγει ξανά, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης στις περισσότερες οικονομίες στην υπόλοιπη περιοχή αναμένεται να χαλαρώσει μετά την τελευταία ισχυρή ανάκαμψη έτος, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας την Πέμπτη.

Ευρώπη και Κεντρική Ασία

Η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας είναι πιθανό να παραμείνει υποτονική φέτος λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, του επίμονου υψηλού πληθωρισμού και των αυστηρότερων χρηματοοικονομικών συνθηκών, αναφέρει η Οικονομική Ενημέρωση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την περιοχή. κυκλοφόρησε σήμερα.

Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Οι οικονομίες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχουν αποδειχθεί σχετικά ανθεκτικές στον απόηχο της αυξανόμενης πίεσης του χρέους, του πληθωρισμού και της αυξανόμενης παγκόσμιας αβεβαιότητας. Ωστόσο, νέοι αντίθετοι άνεμοι με τη μορφή χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων, υψηλότερων επιτοκίων στις ανεπτυγμένες χώρες και της ασταθούς ανάκαμψης της Κίνας θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετατρέψουν τις προοπτικές της περιοχής ζοφερές.

Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική

Οι οικονομίες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA) αναμένεται να αναπτυχθούν με βραδύτερο ρυθμό το 2023, καθώς ο διψήφιος πληθωρισμός των τροφίμων προσθέτει πίεση στα φτωχότερα νοικοκυριά και ο αντίκτυπος της επισιτιστικής ανασφάλειας μπορεί να καλύψει γενεές. στην τελευταία οικονομική ενημέρωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Νότια Ασία

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Νότιας Ασίας έχουν αποδυναμωθεί λόγω των αυστηρότερων οικονομικών συνθηκών, με μεγάλους καθοδικούς κινδύνους στις περισσότερες χώρες λόγω περιορισμένου δημοσιονομικού χώρου και εξάντλησης των αποθεμάτων, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στην περιφερειακή της ενημέρωση δύο φορές το χρόνο. Η έκθεση τονίζει την ανάγκη να αναχαιτιστούν οι στρεβλώσεις της αγοράς που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να αντιμετωπιστούν οι εξουθενωτικές κοινωνικοοικονομικές διαφορές που περιορίζουν το δυναμικό της Νότιας Ασίας.

Υποσαχάρια Αφρική

Η ανάπτυξη στην υποσαχάρια Αφρική παραμένει υποτονική, παρασύρεται από την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία, την υποαπόδοση των μεγαλύτερων οικονομιών της ηπείρου, τον υψηλό πληθωρισμό και την απότομη επιβράδυνση της αύξησης των επενδύσεων, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα