Είτε πρόκειται για τον πρωταγωνιστή είτε για τον πιστό σύντροφο του πρωταγωνιστή, οι γάτες είναι συχνά αυτές που φέρνουν τη διασκέδαση σε μια ταινία – μερικές φορές αυτοί οι τριχωτοί αστέρες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια ταινία για να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα.

Κατά συνέπεια, το κοινό έχει γνωρίσει αρκετές μοναδικές γάτες στο πέρασμα των χρόνων. Για να γιορτάσουμε αυτά τα εμβληματικά αιλουροειδή, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τους τριχωτούς φίλους, από τον αληθινό Keanu μέχρι τον κινούμενο Garfield, που έχουν χαράξει με επιτυχία την κληρονομιά τους στην οθόνη.

Ο Keanu από την ταινία «Keanu» του 2016

Ο πρωταγωνιστής του τίτλου Keanu είναι όσο πιο γοητευτικός γίνεται. Η κάπως υποτιμημένη κωμωδία -γνωστή και ως Cat Boys- επικεντρώνεται γύρω από δύο ξαδέρφια (που υποδύονται οι Keegan-Michael Key και Jordan Peele) και αιφνιδιάζει το κοινό με το αξιολάτρευτο γατάκι ενός βαρόνου ναρκωτικών του Λος Άντζελες.

Ειλικρινά, λίγα πράγματα είναι τόσο πολύτιμα όσο ένα γατάκι με μπαντάνα και μόνο γι’ αυτό αξίζει να παρακολουθήσετε την ταινία. Επιπλέον, στο τέλος της ημέρας, ο Keanu ακούγεται να μιλάει σαν του Keanu Reeves –και είναι όντως ο Keanu Reeves.

Η Mrs. Norris από το «Ο Χάρι Πότερ και η πέτρα του μάγου» (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) του 2001

Όταν η κατηγορία είναι τα μεγαλοπρεπή Maine Coons, είναι αδύνατον να μη σκεφτείς την αγαπημένη γάτα-φιλοξενούμενη του Argus Flinch (David Bradley), την Mrs. Norris, η οποία τίμησε τους παγκόσμιους θαυμαστές με την πρώτη της εμφάνιση στο «Harry Potter and the Sorcerer’s Stone».

Εκτός από εξαιρετικά αξιαγάπητη, η γούνινη μπάλα περιγράφεται ως ένα εξαιρετικά ευφυές ον, γεγονός που υποκίνησε πολλές θεωρίες των θαυμαστών σχετικά με το αν είναι ή όχι στην πραγματικότητα ένα Maledictus. Επιπλέον, η κυρία Νόρις μοιράζεται μια ισχυρή σύνδεση με τον ιδιοκτήτη της, ειδοποιώντας τον για κάθε μαθητή που συμπεριφέρεται άσχημα μέσα στο κάστρο του σχολείου.

Η D.C. από το «That Darn Cat!» του 1962

Η D.C. (συντομογραφία του Darn Cat) είναι η πρωταγωνίστρια της κωμωδίας θρίλερ της Walt Disney του 1962. Μια κομψή σιαμαία με το όνομα D.C. κλέβει γρήγορα τις καρδιές όλων σε μια ταινία που περιστρέφεται γύρω από έναν πράκτορα με αλλεργία στη γάτα, ο οποίος αναλαμβάνει μια υπόθεση αφού μια απαχθείσα ταμίας τράπεζας χρησιμοποιεί το περιπλανώμενο κατοικίδιο του γείτονα για να στείλει S.O.S.

Μια αστυνομική ταινία με θέμα τη γάτα, όπου το έξυπνο αιλουροειδές πάντα κάτι σκαρώνει. Αν και η D.C. μπορεί να μην είναι η πιο διάσημη γάτα της βιομηχανίας, σίγουρα έκανε όνομα στην ξεκαρδιστική κλασική ταινία της Disney, κλέβοντας τις εντυπώσεις σε κάθε σκηνή που συμμετείχε.

Η Pyewacket από το «Ήρθες αργά αγάπη μου» του 1958

Αν και η ταλαντούχα Kim Novak πρωταγωνιστεί στο «Bell, Book and Candle» (Ήρθες αργά αγάπη μου), ο αιλουροειδής συμπρωταγωνιστής της κλέβει εύκολα κάθε σκηνή στην οποία συμμετέχει – η πανέμορφη σιαμαία είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αξιοσημείωτες γάτες στον κινηματογράφο και τελικά ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας. Η ταινία του 1958 ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που μαγεύει τον γείτονά της να την ερωτευτεί.

Δεν υπάρχει καλύτερος σύντροφος για μια μάγισσα από μια γάτα, και η Pyewacket -το όνομα της οποίας αποτελεί ιστορική αναφορά σε μια πραγματική γάτα που σχετίζεται με το κυνήγι μαγισσών- βοηθάει να απεικονιστεί ακριβώς αυτό.

Η γάτα της Holly από το «Πρόγευμα στο Τίφανις» (1961)

Αν και το όνομα της γάτας του χαρακτήρα της Audrey Hepburn στην εμβληματική ταινία «Breakfast at Tiffany’s» είναι άγνωστο, η αγάπη μας γι’ αυτήν δεν περνάει απαρατήρητη. Ο γούνινος σύντροφος της Holly Golightly ονομάζεται Orangey στην πραγματική ζωή και ήταν μεγάλος σταρ του κινηματογράφου εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το βιβλίο Cat Lover’s Daily Companion.

Αναμφίβολα, ο αρσενικός μαρμελαδένιος γάτος παίζει μεγάλο ρόλο στην ταινία του Blake Edwards: Αντιπροσωπεύει την ασυνείδητη προσκόλληση των ανθρώπων στα ζώα. Είμαστε φτιαγμένοι για να αγαπιόμαστε από τα τετράποδα.

Ο Garfield στην ταινία «Γκάρφιλντ» του 2004

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Garfield είναι ίσως η πιο γνωστή γάτα κινουμένων σχεδίων που έχει υπάρξει ποτέ- αυτό και μόνο είναι εντυπωσιακό. Συν τοις άλλοις, το τεμπέλικο περσικό γατί είναι επίσης εξαιρετικά διασκεδαστικό να το παρακολουθείς στην οθόνη και παραδόξως σχετικό – άλλωστε, ποιος δεν μισεί τις Δευτέρες;

Γνωστό για την αγάπη του για τα λαζάνια και τον ύπνο, το φανταστικό αιλουροειδές έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στους θεατές μια πραγματικά διασκεδαστική στιγμή μπροστά στην οθόνη.

Ο Παπουτσωμένος Γάτος από το franchise του «Shrek»

Ο Γάτος με τις μπότες του Σρεκ είναι από μόνος του μια θεαματική περσόνα. Όχι μόνο έχει τη φωνή του ο θρυλικός Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά διαθέτει και φοβερή αίσθηση της μόδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο περήφανος μαχητής είναι μια καταπληκτική προσθήκη στο franchise που οι θαυμαστές δεν μπορούν παρά να αγαπήσουν.

Ποτέ δεν είναι αυτός που υποχωρεί από μια καλή πρόκληση και πάντα έτοιμος να ξεμπλέξει με λεία  έχοντας, φυσικά μιλήσει πολύ –πάρα πολύ.

Διαβάστε ακόμη: