Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, γνωστή και ως Διεθνή Ημέρα Εκπαιδευτικών, καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO. Σκοπός της είναι να υπενθυμίσει τον καθοριστικό «ρόλο» που έχει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία «πλούσια πόλη της Δύσης», είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Στόχος της είναι να επικεντρωθεί στην εκτίμηση, αξιολόγηση και βελτίωση των εκπαιδευτικών του κόσμου και να δώσει την ευκαιρία να εξετάσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία.

Προς τιμήν αυτών λοιπόν, η Google έχει δημιουργήσει σήμερα ένα doodle.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Το Google doodle και το μήνυμα από την υπουργό Παιδείας

Το Google doodle για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου σε παραπάνω από 100 χώρες.

Συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με την UNICEF, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

Επιπροσθέτως, η UNESCO δηλώνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον εορτασμό αυτού του επαγγέλματος, μέσω της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διδασκαλίας.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών – Το μήνυμα από την Νίκη Κεραμέως

Μήνυμα για «τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι δίνουν κάθε μέρα στην τάξη τον καλύτερό τους εαυτό», εξέδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού.

«Για τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των μαθητών σαν δικές τους. Για τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι δημιουργούν, εμπνέουν, καλλιεργούν την αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση. Για τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στην τηλεκπαίδευση, στους οποίους έλειψε η τάξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίοι νιώθουν το σχολείο ως τον φυσικό τους χώρο. Για όλους εκείνους που μας μαθαίνουν γράμματα και αξίες, για εκείνους που μας καθορίζουν, για εκείνους που είναι η δεύτερη οικογένειά μας, που θα θυμόμαστε για πάντα», αναφέρει η κ. Κεραμέως.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και κάθε ημέρα, τιμούμε τους εκπαιδευτικούς μας», καταλήγει η υπουργός Παιδείας.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Το Google doodle και το μήνυμα από την υπουργό Παιδείας

 

Διαβάστε επίσης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που ήταν χθες, 4 Οκτωβρίου:

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η 4η Οκτωβρίου – Στόχος η καλύτερη διαβίωση όλων των ζώων