Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, για να μην μπερδεύεστε με αντικρουόμενες πληροφορίες, σας λέμε ότι ο Μυλωνάς είναι «τελειωμένος» από Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας!

Απλώς η …αποπομπή του θα λάβει χώρα μόλις προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες ιδιωτικοποίησης στην κρατική τράπεζα, δηλαδή μετά το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ειδικότερα περί τον Μάρτη – Απρίλη, εκτός και αν κατά το διάστημα αυτό προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Οπότε το placement θα μεταφερθεί το Φθινόπωρο του 2023 και θα επακολουθήσει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Στην κυβέρνηση πάντως φέρονται έξαλλοι με τον Μυλωνά γιατί θεωρούν ότι υπονομεύει την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της τράπεζας, με απώτερο σκοπό να μη χάσει θέση, ρόλους, οφίτσια, αμοιβές!

Βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από της τράπεζας και της εθνικής οικονομίας!

Άλλωστε μια σειρά από δημοσιεύματα των ημερών, υποτιμητικά για το ενδιαφέρον των Αράβων, θεωρείται ότι προέρχονται από διαρροές του CEO της Εθνικής και της παρέας του που γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, δίνουν μάχη για να μη χάσουν μισθούς, επιρροή, παρέμβαση και νταραβέρια.

Πάντως απόλυτα έγκυρες πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Άραβες του Μπιν Σαλμάν, το περίφημο PIF (Public Investment Fund of Saudi Arabia) έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο την απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης, ενώ μετά βεβαιότητας σας λέμε ότι αντίστοιχη άποψη διατύπωσαν κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών της Goldman Sachs, κορυφαίοι εφοπλιστές και πολύ ισχυροί επιχειρηματίες,

Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι είχαν πει τότε το «Ναι» για την απόκτηση συνολικά του 10% των μετοχών της Εθνικής από το placement του ΤΧΣ!

Διαβάστε ακόμη: