Σήμερα (06/12), το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ζήτησε από περιφερειακούς αξιωματούχους να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναστολής των μη επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων, έως ότου σταθεροποιηθεί η ενεργειακή κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οκτώ «κύματα» ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε υποδομές ζωτικής σημασίας έχουν οδηγήσει σε σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, προκαλώντας έκτακτες και προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι νοσοκομεία συνεχίζουν να παρέχουν επείγουσα περίθαλψη, αλλά τόνισε πως οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις θα πρέπει να ανασταλούν προσωρινά, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση του ιατρικού συστήματος, εν μέσω πιθανών μελλοντικών μπλακ άουτ.

«Μονάχα ένας ιατρός θα μπορεί να καθορίσει το επίπεδο του κατεπείγοντος μίας συγκεκριμένης επέμβασης. Θα πραγματοποιηθούν όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας», επισημάνθηκε στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο ουκρανικός πάροχος δικτύου, Ukrenergo, γνωστοποίησε νωρίτερα ότι οι εργαζόμενοι θα χρειασθούν αρκετές ημέρες ώστε να αποκαταστήσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα πριν από το χθεσινό (06/12) «κύμα» των ρωσικών βομβαρδισμών. Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι του τομέα υγείας επεσήμαναν ότι τα νοσοκομεία της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένα με γεννήτριες.

Διαβάστε ακόμη: