Οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν τις θέσεις εντός της μεθοριακής πόλης του Βοβτσάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία και οι συγκρούσεις είναι σφοδρές, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέβαλε όλες τις επερχόμενες επισκέψεις στο εξωτερικό, «εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στο βόρεια της περιοχής του Χάρκοβο», ενώ, ανακοίνωσε ότι στέλνονται επειγόντως ενισχύσεις στο μέτωπο.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο εχθρός καταλαμβάνει θέσεις στους δρόμους της πόλης του Βοβτσάνσκ», δήλωσε ο Ολέξι Χαρκίβσκι, ο αρχηγός της αστυνομίας περιπολίας στο Βοβτσάνσκ, μέσω ανάρτησης στο Facebook.


Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του υποχώρησαν σε «πιο πλεονεκτικές» θέσεις σε δύο περιοχές στην περιφέρεια του Χαρκόβου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Βοβτσάνσκ.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι ξένοι μισθοφόροι και όπλα αποτελούν νόμιμο στρατιωτικό στόχο, σχολιάζοντας αναφορές ότι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να στείλουν ενισχύσεις.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις της Ουκρανίας σε αμάχους στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας σε μια επίδειξη της «εγκληματικότητας» του Κιέβου και της Δύσης.

Διαβάστε ακόμη: